Есенен турнир по информатика 2011 – Шумен
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Есенен турнир по информатика 2011 – Шумен

24/11/2011

Есенният турнир по информатика тази година ще се проведе в периода 25 – 27 ноември в град Шумен.

Организаторите на турнира споделиха с Академията на Телерик, че в предстоящото състезание по информатика участие ще вземат два пъти повече деца от четвърти и пети клас в сравнение с предходните години. Ако до сега традиционно в група Е (ученици от четвърти и пети клас) са се състезавали 30 – 35 деца, то в настоящия есенен турнир има над 70 записали се ученика.

Удвояването броя на състезателите сред най-малките не е случайно. Детската академия на Телерик, която стартира 15 школи програмиране в по-големите български градове през месец октомври активизира както малчуганите, така и техните преподаватели.

 В Академията по програмиране за деца учениците правят своите първи стъпки в програмирането, участ се да работят индивидуално, както и в екип и не на последно място – участват в редица онлайн състезания по програмиране с цел да тренират наученото и да се подготвят за бъдещи участия в олимпиади по информатика и информационни технологии (НОИ и НОИТ). 

В есенния турнир по програмиране виждаме първите резултати от усилията на Академията, които допълнително ни мотивират да продължим своето начинание.

24/11/2011

Други избрани новини

20/12/2011

250 деца участваха в състезание по програмиране

Ученици от четвърти до шести клас от над десет български града взеха участие във второто онлайн състезание по програмиране от Детската академия на Телерик. Турнирът се проведе онлайн на 17.12.2011 г. във всички школи от Академията по програмиране.

05/12/2011

Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ 2011

Есенният турнир по информатика в Шумен тази година събра ученици от цяла България, както и състезатели по информатика от редица съседни държави: Русия, Молдова, Румъния, Хърватия и др.

28/10/2011

Telerik Kids Academy на един месец

Успешно преминаха първите уроци по програмиране за деца от четвърти до шести клас в първите школи от инициативата Детска академия на Телерик. Преподавателите от Шумен, Варна, Пловдив, Плевен, Кърджали и Търговище помогнаха на своите ученици да направят първите си крачки в програмирането.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин