Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ 2011
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ 2011

05/12/2011

Есенният турнир по информатика в Шумен тази година събра ученици от цяла България, както и състезатели по информатика от редица съседни държави: Русия, Молдова, Румъния, Хърватия и др.

Над 150 деца на възраст между 10 и 18 години взеха участие в оспорвания турнир. Традиционно интересът към състезанието в групи A и B (сред най-големите) беше изключително висок. Забележителното в тазгодишното издание на турнира беше големият брой петокласници и четвъртокласници. Според преподавателите по информатика увеличаването броя на състезателите се дължи най-вече на Telerik Kids Academy школите.

Есенен турнир по информатика - децата от Telerik Kids Academy

Малките ни програмисти представляваха над 80% от участниците в група E (четвърти и пети клас) в турнира „Джон Атанасов“. Въпреки сложността на задачите в състезанието, децата се представиха повече от отлично.

Шестима петокласници завършиха състезанието с максимален брой точки:

Александър Тонев Кръстев

Варна

Борис Евгениев Велковски

Плевен

Ива Ивалинова Иванова

Плевен

Никол Стоянова Коцева

Плевен

Радослав Стоянов Димитров

Пловдив

Цвета  Огнянова Тодорова

Габрово

 

Учениците от Детската академия на Телерик завладяха с лекота първите места в състезанието! Пожелаваме им успехи и на предстоящите състезания и олимпиади по информатика.

05/12/2011

Други избрани новини

24/01/2012

Онлайн състезание по програмиране за деца

Приключи третото по ред състезание по програмиране за деца от четвърти до шести клас към Детската академия на Телерик. Онлайн състезанието се проведе на 21.11.2011 едновременно във всички школи на Академията. Общият брой на учебните центрове, част от инициативата към момента е 16, с тенденция през втория учебен срок да стартират нови школи.

20/12/2011

250 деца участваха в състезание по програмиране

Ученици от четвърти до шести клас от над десет български града взеха участие във второто онлайн състезание по програмиране от Детската академия на Телерик. Турнирът се проведе онлайн на 17.12.2011 г. във всички школи от Академията по програмиране.

24/11/2011

Есенен турнир по информатика 2011 – Шумен

Есенният турнир по информатика тази година ще се проведе в периода 25 – 27 ноември в град Шумен. Организаторите на турнира споделиха с Академията на Телерик, че в предстоящото състезание по информатика участие ще вземат два пъти повече деца в сравнение с предходните години. Удвояването броя на състезателите сред най-малките не е случайно. Детската академия на Телерик, която стартира 15 школи програмиране в по-големите български градове през месец октомври, активизира както малчуганите, така и техните преподаватели.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин