250 деца участваха в състезание по програмиране
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

250 деца участваха в състезание по програмиране

20/12/2011

Ученици от четвърти до шести клас от над десет български града взеха участие във второто онлайн състезание по програмиране от Детската академия на Телерик. Турнирът се проведе онлайн на 17.12.2011 г. във всички школи от Академията по програмиране.

Systezanie po programirane - Telerik Kids Academy

Заради високият интерес от страна на четвъртокласниците и за да бъдат изпитвани те при равни условия, задачите този път бяха разделени по трудност за отделните възрастови групи. По този начин децата от четвърти клас се състезаваха единствено със свои връстници, а задачите по програмиране отговаряха на знанията и подготовката им.

Разчупвайки стереотипа, наложен по националните турнири по програмиране и олимпиадите по информатика, Академията на Телерик за деца се старае да повиши интереса и мотивацията на най-малките да се състезават. Резултатите на децата показват, че разделянето на четвъртокласниците от петокласниците е добра практика, която смятаме да продължим.

Резултатите от второто състезание на Детската академия на Телерик, както и повече информация за задачите.

 

20/12/2011

Други избрани новини

02/02/2012

Нови школи по програмиране в Telerik Kids Academy

През втория учебен срок Детската академия на Телерик по програмиране открива школи в три нови града: Благоевград, Смолян и Видин, както и нова школа за ученици до шести клас в София. Школите ще се ръководят от преподаватели в местните математически и природо-математически гимназии и ще ползват учебните материали и ресурси на Академията на Телерик.

24/01/2012

Онлайн състезание по програмиране за деца

Приключи третото по ред състезание по програмиране за деца от четвърти до шести клас към Детската академия на Телерик. Онлайн състезанието се проведе на 21.11.2011 едновременно във всички школи на Академията. Общият брой на учебните центрове, част от инициативата към момента е 16, с тенденция през втория учебен срок да стартират нови школи.

05/12/2011

Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ 2011

Есенният турнир по информатика в Шумен тази година събра ученици от цяла България, както и състезатели по информатика от редица съседни държави: Русия, Молдова, Румъния, Хърватия и др.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин