Приемът за учебната 2022-2023 г. в 140 школи в 47 населени места е отворен
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Приемът за учебната 2022-2023 г. в 140 школи в 47 населени места е отворен

26/09/2022

Над 2900 деца и младежи в 3-12 клас ще имат възможност да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии в 140 школи в 47 населени места. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 2 октомври.

Обученията ще се провеждат в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на октомври, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. 

„Живеем във времена, в които дигиталните умения стават все по-важни за успеха на всеки ученик. Вярвам, че за всички нас бъдещата успешна реализация на децата е от изключително значение. Щастлив съм, че нашите школи са трамплин към постигането на равен достъп до технологично обучение на ученици от цяла България и в програмите ни им показваме необятния свят на програмирането и дигиталните технологии. За тази цел, и през учебната 2022/2023 година разширяваме мащаба до 140 школи в 47 населени места“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Програмите се реализират с подкрепата нa Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители, както и в партньорство с общини, училища, местни институции и неправителствени организации. Те ще се провеждат безплатно в 47 населени места в страната: за първи път в Банско, Берковица, Димитровград, Дупница, Карлово, Самоков, Троян, както и продължаваме присъствието си в Абланица, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Девин, Добрич, Доспат, Златоград, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Луковит, Монтана, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Пещера, Плевен, Пловдив, Правец, Първомай, Разград, Русе, Севлиево, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Хасково, Шумен и Ямбол.

Telerik-Academy-School-students-admission

Обученията за 8-12 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Гимназиалните ученици могат да участват в една от три програми – „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

От тази учебна година, обученията за 12 клас ще се провеждат само в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват.

Обученията за 5-7 клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да избират между 4 програми – „Дигитални науки“, „Разработка на игри“, „Алгоритмично програмиране“ и „Уеб програмиране“.

Учениците в 3-4 клас могат да вземат участие в школи по „Дигитални науки“. В тях децата ще подобрят дигиталните си умения и ще се запознаят със света на технологиите. 

Вълнуваме се да посрещнем новите ученици, които усвоявайки тънкостите на програмирането и дигиталните технологии, ще се подготвят за едни от най-перспективните професии сега и за в бъдеще. 

26/09/2022

Други избрани новини

03/11/2022

Илия Кръстев: Училищна Телерик Академия подпомага трансформацията на българското образование

A Data Pro и Илия Кръстев партнират на Училищна Телерик Академия за втора поредна година и благодарение на тяхната подкрепа отворихме школи в Сливен и София. Днес с Илия говорим за нуждата от образователни инициативи в сектора и значението на дигиталните умения за развитието на младите хора.

27/10/2022

Progress: Бъдещето на страната ни е в ръцете на децата от цяла България

Progress е технологична компания с 40-годишна история на световния пазар. Срещаме те с Невена Добрева - People Experience Specialist, която ще ни разкаже малко повече за компанията, желанието да си партнират с Училищна Телерик Академия и защо е важно още в ранна детска възраст да умееш да взаимодействаш правилно в дигиталното пространство.

22/08/2022

BRIGHT: Живеем в дигитализирана среда и е необходимо да я разбираме

За втора поредна година BRIGHT подкрепят нашата дейност и са част от партньорската ни мрежа. Компанията e основана преди 16 години c мисия да помогне бизнеса и ИT сектора да работят по-добре заедно. Виж какво ни споделят от екипа на BRIGHT за дейността си, желанието да си партнират с нас и ролята на дигиталните компетенции.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин