BRIGHT: Живеем в дигитализирана среда и е необходимо да я разбираме
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

BRIGHT: Живеем в дигитализирана среда и е необходимо да я разбираме

22/08/2022

BRIGHT e основана преди 16 години c мисия да помогне бизнеса и ИT сектора да работят по-добре заедно. С консултантски подход и иновативни технологии, екипът на BRIGHT развива цялостни решения за анализ на големи обеми от данни с AI и позволява дигитализация на работните процеси.  

Bright-team2

"В момента при нас работят над 100 специалисти в различни технологични направления. Обслужваме международни бизнеси от всички отрасли. Основните ни направления са автоматизация, IT сигурност и AI/ML. Имаме офиси в София, Лондон и Варшава", споделят от BRIGHT.

Вече втора година компанията подкрепя Училищна Телерик Академия, а също така са дългогодишен партньор и на Телерик Академия.

"Знанието е водеща ценност в BRIGHT и осланяйки се на това подкрепяме добрите инициативи, които работят за развитието му", отбелязват партньорите ни.

Те са на мнение, че съвременните деца израстват в свят, в който цифровите технологии са навлезли изключително дълбоко и така както е необходимо да се изучават природни науки в училище, за да разбираме околния свят, е необходимо да разбират и програмните продукти, които ни заобикалят.

Bright-team

Училищна Телерик Академия допринася за успешната реализация на курсистите си, тъй като чрез обучението по време на школите, програмирането попада в полезрението на децата, редом с природните и хуманитарните науки.

"Живеем в дигитализирана среда и е необходимо да я разбираме добре - нейните ползи, но и рискове. Инициативи като Училищна Телерик Академия са отличен пример за полагане на основата на благоприятно развитие в тази посока. По този начин децата имат възможност сами за себе си да направят един по-осведомен избор след завършването на средно образование и независимо дали той е в посока информационни технологии, те ще бъдат добре подготвени за употреба и усъвършенстване софтуерните продукти, които ще управляват", посочват от BRIGHT.

От консултантската компания отправят съвет към тези, на които им предстои да стартират своята първа работа да дадат воля на любопитството си, да са уверени, да наблягат на практиката.  

Bright-team

"Не губете кураж, когато нещо не сработва, а продължавайте да търсите решения и да опитвате. В BRIGHT търсим хора, които макар в някои случаи да нямат всички необходими технически умения, притежават природно любопитство и желание за научаване на нови неща. Това ни гарантира успешен и сплотен екип, както и дългосрочно партньорство. Разнообразието от характери и личности е огромно, но всички са водени от сходни интереси и ценности", споделят нашите партньори. 


С общи усилия ще предоставим възможност за безплатно обучение на над 2900 деца през 2022-2023 г. Ако и ти искаш да подкрепиш отварянето на школи в страната за следващата година, се присъедини към каузата!

Ако искаш да вземеш участие в обученията на Училищна Телерик Академия, се запиши във формата ни за интерес още сега. 

22/08/2022

Други избрани новини

27/10/2022

Progress: Бъдещето на страната ни е в ръцете на децата от цяла България

Progress е технологична компания с 40-годишна история на световния пазар. Срещаме те с Невена Добрева - People Experience Specialist, която ще ни разкаже малко повече за компанията, желанието да си партнират с Училищна Телерик Академия и защо е важно още в ранна детска възраст да умееш да взаимодействаш правилно в дигиталното пространство.

26/09/2022

Приемът за учебната 2022-2023 г. в 140 школи в 47 населени места е отворен

Над 2900 деца и младежи в 3-12 клас ще имат възможност да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии в 140 школи в 47 населени места. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 2 октомври.

13/07/2022

SiteGround: С точните знания и нагласа мисията “from 0 to hero” e напълно реалистична

Днес те срещаме с Тенко Николов, изпълнителен директор и управляващ съдружник на SiteGround, който ще ни сподели какви са стъпките към успеха в сферата на ИТ.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин