440 деца са приети в „Детската академия на Телерик“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

440 деца са приети в „Детската академия на Телерик“

30/10/2015

Кандидатите в София бяха три пъти повече от свободните места

С изключителен интерес започна петият сезон на „Детската академия на Телерик“ в цялата страна. Общо 440 ученици на възраст от 10 до 12 г. бяха приети да се обучават в 15 курса в 10 града след явяване на входен изпит. Така общият брой ученици в инициативата стана 630. 

Обучението по програмиране, което е напълно безплатно, започна в началото на октомври.

Само в София кандидатите за „Детската академия на Телерик“ бяха 800, почти три пъти повече от свободните места. От тях първите 260 с най-висок резултат на входния изпит бяха приети да се обучават в инициативата. Още близо 180 деца започнаха да се обучават в останалите ни курсове в  Пловдив, Варна, Стара Загора, Габрово, Плевен, Велико Търново, Враца, Кърджали и Разград.

В рамките на обучението учениците ще се запознаят с компютъра като машина, ще усвоят базови умения за програмиране със C++ и ще се готвят за участие в национални състезания. Ранното запознаване на децата с технологиите и програмирането им помага да изградят ценни умения, приложими в различни области на живота. Все по-голямото място, което технологиите заемат във всекидневието ни, очертава програмирането като езика на иновациите и професиите на бъдещето

Научете повече от коментара на Васил Терзиев, съосновател на Telerik, a Progress company, и „Академията на Телерик“ - Колко е важно децата да учат програмиране.

30/10/2015

Други избрани новини

13/01/2016

„Детската академия на Телерик“ спечели първа награда на Forbes Business Awards

Радваме се да споделим, че Telerik, a Progress company, стана победител в категория „Обществена дейност“ на Forbes Business Awards, ежегодните награди на българското издание на сп. Forbes. Компанията получи отличието за приноса си към обществото с „Детската академия на Телерик“. Наградата е признание за усилията на екипа и преподавателите в инициативата.

03/12/2015

Първи места на Националния есенен турнир по информатика

Отличните резултати, които учениците в „Детската академия на Телерик“ постигнаха на първото ни тренировъчно състезание, дадоха ясен знак да очакваме медали на Националния есенен турнир по информатика. Отличията не закъсняха.

10/09/2015

Кандидатстването за „Детската академия на Телерик“ започна

Радваме се да обявим, че новият сезон на „Детската академия на Телерик“ ще стартира през октомври с 15 школи в 10 града в България – София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Кърджали, Габрово, Разград, Велико Търново, Плевен и Враца. Поради големия интерес към обучението, което е напълно безплатно, приемът включва явявяне на входен изпит.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин