Кандидатстването за „Детската академия на Телерик“ започна
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Кандидатстването за „Детската академия на Телерик“ започна

10/09/2015
Радваме се да обявим, че новият сезон на „Детската академия на Телерик“ ще стартира през октомври с 15 школи в 10 града в България – София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Кърджали, Габрово, Разград, Велико Търново, Плевен и Враца. Поради големия интерес към обучението, което е напълно безплатно, приемът включва явяване на входен изпит.

Кандидатстването в София вече е отворено. Необходимо е всички деца, които имат желание да се включат в инициативата и са в 4, 5 или 6 клас, да се регистрират за приемния изпит. Той ще се проведе през последните две седмици на септември в учебния център на „Академията на Телерик“. Изпитът включва 20 логически въпроса за време от 45 мин. Успешно представилите се ученици ще получат покана за присъствено обучение в „Детската академия на Телерик“.

За подробна информация за записване в школа извън София се свържете директно с преподавателя в съответния град. 

Telerik_Kids_Academy

През учебната 2015-2016 г. няма да има промяна в програмата на „Детската академия на Телерик“. Обучението ще започне с въвеждащ модул, по време на който децата ще се запознаят с компютъра и основите на програмирането. След това обучението в школите извън София ще продължи с фокус върху алгоритмичното програмиране и подготовката за национални олимпиади. В София ще има и второ направление – разработка на игри. По време на курса децата ще се научат да създават програми и игри и ще развият ценни дигитални умения, приложими в различни области от живота.
10/09/2015

Други избрани новини

03/12/2015

Първи места на Националния есенен турнир по информатика

Отличните резултати, които учениците в „Детската академия на Телерик“ постигнаха на първото ни тренировъчно състезание, дадоха ясен знак да очакваме медали на Националния есенен турнир по информатика. Отличията не закъсняха.

30/10/2015

440 деца са приети в „Детската академия на Телерик“

С изключителен интерес започна петият сезон на „Детската академия на Телерик“ в цялата страна. Общо 440 ученици на възраст от 10 до 12 г. бяха приети да се обучават в 15 курса в 10 града след явяване на входен изпит. Обучението по програмиране, което е напълно безплатно, започна в началото на октомври.

30/06/2015

Над 400 деца участваха в „Детската академия на Телерик“ през учебната 2014-2015 г.

Вълнуваща и интересна беше учебната 2014-2015 г. за „Детската академия на Телерик“. Над 400 деца от 13 града в България усвоиха основите на програмирането с нас, като много от тях участваха в състезания по информатика и извоюваха челни места. В резултат, над 50% от всички състезатели в Националната ранглиста на България за групи D и E са ученици от инициативата.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин