Strypes Group: Училищна Телерик Академия е прозорецът на следващото технологично поколение към света на компютърните науки
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Strypes Group: Училищна Телерик Академия е прозорецът на следващото технологично поколение към света на компютърните науки

13/10/2023

Част от нидерландските ICT Group, Strypes e бързо развиваща се софтуерна компания с 15-годишен опит в разработването на решения за редица големи клиенти в сферата на високите технологии, селското стопанство, транспорт и логистика, здравеопазване, финтех и други.

С четири офис локации в страната - София, Пловдив, Варна и Бургас, Strypes Group (състоящи се от три компании: Strypes, Kodar и Up2 Technology) взимат активно участие за развитието на ИТ общността в България, като си партнират с редица учебни заведения, редовно присъстват на събития в сферата, организират собствени такива и подпомагат начинаещите ИТ таланти чрез различни видове външни и вътрешни обучения.

За трета поредна година Strypes Group са и партньори на Училищна Телерик Академия. През учебната 2023-2024 те подпомагат програмите в София, Пловдив и Варна, като защо за поредна година избират да са част от инициативата, разказва Ивайло Янев, Маркетинг Мениджър в компанията.

Stypes_Photo_1200x628

"Училищна Телерик Академия е прозорецът на следващото технологично поколение към света на компютърните науки, инженерство и ИТ грамотността. За Strypes Group е привилегия чрез нея да бъде част от формирането на бъдещите лидери на ИТ пазара у нас", споделя Ивайло.

Какви са плюсовете на това децата да учат програмиране и навлязат в света на технологиите от ранна възраст?

Живеем във времена, в които технологиите и компютрите са част от ежедневието на всеки и са неизменен компонент от голяма част от професиите. Запознаването с тях от ранна възраст гарантира конкурентност на световния пазар, сигурност в личния живот, както и по-лесна реализация на кариера вбъдеще.

Защо подпомагането на младите ИТ таланти е важно за Strypes Group?

Активната работа с бъдещите ИТ таланти ни дава възможност да култивираме нашето “утре”, което ще създава иновации и движи дигиталния свят напред. С тези си активности ние до някаква степен работим с бъдещите си колеги, партньори и конкуренти. Отделно имаме и възможност да се запознаем с културата и нравите на следващото поколение специалисти и да се адаптираме по възможно най-добрия начин за тяхното пристигане.

Какви съвети би дал на хора, които искат да влязат в ИТ индустрията?

ИТ индустрията е един необятен свят, в който всеки може да намери своето поле за изява, растеж, иновации и, преди всичко, забавление. Не спирайте да търсите възможно най-вълнуващото за вас място в този динамично променящ се свят и създавайте колкото се може повече връзки с други професионалисти.

Ако и ти искаш да подкрепиш отварянето на школи в страната през следващата учебна година, се присъедини към каузата още сега!

Ако искаш да вземеш участие в обученията на Училищна Телерик Академия, се запиши във формата ни за интерес

13/10/2023

Други избрани новини

18/09/2023

Александър Бекяров: Една добре обмислена идея, има силата да промени света!

За втора поредна година HP Inc. Bulgaria са партньор на Училищна Телерик Академия. Благодарение на тяхната подкрепа откриваме част от школите във Велико Търново, Казанлък, Пазарджик и София.

21/08/2023

Cargill България: Образованието е най-важната стъпка към успешна кариера

През учебната 2022-2023 година, Cargill и Училищна Телерик Академия си партнираха за организирането и провеждането на школа във Видин, където бяха приети 33 ученика от 8 до 11 клас и се обучаваха в програмата „Уеб програмиране“.

21/07/2023

Какво постигна Училищна Телерик Академия през 2022-2023 г. [инфографика]

Над 3000 деца и младежи се запознаха с различни аспекти на програмирането и дигиталните технологии по интересен и достъпен начин, като развиха и надградиха ключови за успеха си дигитални умения. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин