×
academy-school-top-info
Приемът за учебната 2020-2021 г. в 6 града е все още отворен. КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА.
news-banner

Новини

Есенен турнир по информатика 2011 – Шумен

24/11/2011

Есенният турнир по информатика тази година ще се проведе в периода 25 – 27 ноември в град Шумен.

Организаторите на турнира споделиха с Академията на Телерик, че в предстоящото състезание по информатика участие ще вземат два пъти повече деца от четвърти и пети клас в сравнение с предходните години. Ако до сега традиционно в група Е (ученици от четвърти и пети клас) са се състезавали 30 – 35 деца, то в настоящия есенен турнир има над 70 записали се ученика.

Удвояването броя на състезателите сред най-малките не е случайно. Детската академия на Телерик, която стартира 15 школи програмиране в по-големите български градове през месец октомври активизира както малчуганите, така и техните преподаватели.

 В Академията по програмиране за деца учениците правят своите първи стъпки в програмирането, участ се да работят индивидуално, както и в екип и не на последно място – участват в редица онлайн състезания по програмиране с цел да тренират наученото и да се подготвят за бъдещи участия в олимпиади по информатика и информационни технологии (НОИ и НОИТ). 

В есенния турнир по програмиране виждаме първите резултати от усилията на Академията, които допълнително ни мотивират да продължим своето начинание.

24/11/2011

Други избрани новини

28/09/2020

Защо да учиш дигитални науки?

Независимо дали ще избереш да се занимаваш с програмиране или да се развиваш в друга област, уменията да управляваш дигиталните технологии и да пишеш код, ще ти помогнат да си намериш перспективна и интересна работа и да се превърнеш в предпочитан специалист. Как може да стане това?

29/09/2020

Защо да учиш алгоритмично програмиране?

Чудиш се дали алгоритмичното програмиране е за теб? Юлия Димитрова е преподавател по информатика и ИТ с изключителен опит. От 20 години тя подготвя състезатели по програмиране и е обучила над 200 деца. В следващите редове тя ще ти разкаже малко повече за програмата на Училищна Телерик Академия и тайните на алгоритмичното програмиране.

06/08/2020

Ученикът учител – Цветелин Цецков

Цветелин Цецков е част от преподавателската ни мрежа в направление „Разработка на игри“ за 8-12 клас. Той е само на 19 години, но вече има зад гърба си една година опит като преподавател в родния си град. В следващите редове ще ни разкаже какво е да си едновременно учител и ученик и защо се е насочил към преподаването.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин