Учениците от Telerik Kids Academy София на първото си официално състезание
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Учениците от Telerik Kids Academy София на първото си официално състезание

13/11/2012

Във връзка с предстоящия Есенен турнир по информатика (23-25 ноември 2012 г.), ръководителят на софийската школа – Явор Никифоров, подготви специални инструкции и пояснения за всички възпитаници на Telerik Kids Academy Sofia.

Кои деца ще се включат в Есенния турнир?

Преподавателят организира най-отличилите се дечица - “най-смелите си бойци”, които желаят да се състезават, водейки се от следните критерии:

  • Взимане на участие по време на школа чрез правилно отговаряне на въпросите и задаване на интересни въпроси
  • Изпращане на домашни
  • Резултати от досегашни вътрешни пробни състезания
  • Справяне с даваните по време на школа задачи
  • Слушане и “неспамене” по време на школа

Вижте актуалния списък с ученици, които ще се състезават на турнира в Шумен.
Моля имайте предвид, че списъкът не е окончателен. Децата, които желаят да участват на състезанието, но не откриват имената в списъка си, могат да пратят решения на досегашните си задачи в рамките на няколко дни и да покажат на Явор Никифоров, че са бъдещи нинджа програмисти и трябва да участват на състезанието.

Напътствия към учениците, които ще се явят на Есенния турнир

Към учениците, които открият имената си в списъка, преподавателят има следните заръки: “Скъсайте си ушите от решаване на задачки от http://www.math.bas.bg/infos/. Ако сте до пети клас, ви препоръчвам да решавате задачи давани на Зимните състезания през изминалите години. Започналите в школите през март и юни, могат да решават и по-трудни задачи, например от Пролетните състезания.

Важно е всяко ваше решение да се тества с официалните примери давани на състезанието, за да разберете дали сте се справили. За целта броите колко пъти програмата ви отговаря с точно този изход, който и авторите очакват в sol файла от архива с тестове за съответното състезание. Можете да видите повече за това как да си тествате решенията във видеото от онлайн учебника ни.

За по-новите състезания бихте могли да използвате това, че сайтове като bgcoder.com предлагат автоматично тестване на решението и ви казват на колко от тестовете ще мине то.

Пращайте ми решенията си, както и пишете какъв резултат са изкарали на: nikiforoff@gmail.com.

Освен задачи от състезания очаквам да ми изпращате и домашните, които съм давал в учебника ни: tiny.cc/divkod като наблегнете на новия материал за char!“

Изисквания към всички състезатели

Ето какво очаква Явор от своите състезатели:

  1. “Продължавайте да се готвите
  2. Проверете дали до името ви в списъка с поканени не е поставен въпросителен знак (?) за gsm или ЕГН. В такъв случай спешно ми ги изпратете по мейл.
  3. Донесете попълнена от родител ръкописна декларация на 18.11.2012 с текст подобен на приложената декларация: "Аз .....(имена)..... родител на .....(имена).... съм съгласен детето ми да пътува под ръководството на Явор Никифоров от 23-ти до 25-ти ноември за участие в Есенен турнир по програмиране Шумен 2012".
  4. Най-късно на заминаването носете около 50 лева за пътни и 2 нощувки (плюс още допълнително пари за храна и джобни)
  5. Елате на 23-ти ноември в 06:20 ч. на Централна гара-София, за да заминем всички заедно с влак от 07:00 ч. Имайте предвид, че тогава ще отпътват всички групи с участници от София (състезатели от СМГ, НПМГ и т.н.), както и всичките 6-8 ръководителя на групата. Ето защо е много важно да дойдете до 6:20, за да се намерим спокойно.”

Как да се свържете с Явор Никифоров?

Всички ваши въпроси задавайте във форума или по имейл. При наличието на спешни въпроси, можете да се свържете с преподавателя Явор Никифоров на телефон: 0889 474 264.
13/11/2012

Други избрани новини

30/11/2012

Три златни, три сребърни и един бронзов медал

XII издание на Националния есенен турнир по информатика се състоя на 23-25 ноември 2012 г. в гр. Шумен. Състезанието събра рекордните 355 млади информатици от цялата страна, 115 от които - възпитаници на Telerik Kids Academy.

13/11/2012

Национален есенен турнир по информатика "Джон Атанасов" 23-25 ноември

От 23-ти до 25-ти ноември в град Шумен ще се проведе Есенния турнир по състезателно програмиране, организиран под егидата на МОМН.

02/11/2012

Класиране от състезанието след 1-ви модул - Telerik Kids Academy Sofia

След края на 1-ви модул учениците от софийската школа на Telerik Kids Academy с ръководител Явор Никифоров имаха възможност да покажат какво са научили до момента и да преборят сили с всички деца от трите групи за начинаещи в успорвано състезание.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин