Три златни, три сребърни и един бронзов медал
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Три златни, три сребърни и един бронзов медал

30/11/2012

XII издание на Националния есенен турнир по информатика се състоя на 23-25 ноември 2012 г. в гр. Шумен. Състезанието събра рекордните 355 млади информатици от цялата страна, 115 от които - възпитаници на Telerik Kids Academy.

Това са над 15% повече състезатели в сравнение с 2011 г., като най-ясно се открои повишения брой ученици в най-младата група състезатели 4-5 клас (група Е). Над 90 деца в тази възрастова категория премериха сили в първото за годината официално състезание, организирано под егидата на МОМН.

В тази категория нашите най-малки ученици завоюваха 3 златни и 2 сребърни медала в група 4-5 клас. На първо място се наредиха Aлекс Иванов Цветанов от школата в София, Антъни Антонов Господинов от Ямбол и Евгени Стаев Кайряков  от Пловдив. Второто място си поделиха учениците ни от Варна - Ивайло Пламенов Димитров и Иво Яниславов Карагьозов (от дясно наляво).

При шестокласниците на втора място се класира Александър Тонев Кръстев от Варна, а на трето място - Цвета Огнянова Тодорова от Габрово. Само златния медал ни се изплъзна, като отиде при Софийска математическа гимназия и по-точно в ръцете на Камен Валентинов Павлов. Сега е моментът да поздравим и отбора на СМГ за чудесното представяне!

Равносметката от състезанието: над 80% от малчуганите (4-6 клас) бяха възпитаници на детските ни школи по програмиране. Броят на състезателите продължава да расте с всяка изминала година, а децата не спират да ни радват със своите страхотни резултати.

Повече информация за състезанието можете да научите и от интернет страницата на националните състезания по информатика за ученици. Не забравяйте да видите кадри от самото награждаване.

Поздравления на всички ученици и на техните ръководители за страхотните постижения! Радваме се, че децата се включиха в състезанието с голям интерес, хъс и желание да се справят с всички задачи. Очакваме с нетърпение следващия път, когато ще се съберем, за да покажете колко много знаете и можете.

Успех и весело програмиране!

30/11/2012

Други избрани новини

22/02/2013

Над 200 деца участваха във февруарското ни онлайн състезание по програмиране

Ученици от всички школи на Telerik Kids Academy в България се включиха във второто за годината онлайн състезание по програмиране. 218 деца от общо двадесет и шестте школи на инициативата участваха в оспорваното състезание.

30/11/2012

Медали и грамоти за малките шампиони на Телерик от Националния турнир по информатика в Шумен

Историята на учениците от Telerik Kids Academy по време на първото им официално състезание през учебната 2012-2013 г. Турнирът се провежда за дванадесета поредна година и по традиция събира едни от най-добрите български състезатели по състезателно програмиране. Голяма част от децата за първи път отиваха на национално състезание и с трепет очакваха да покажат какво са научили през изминалите няколко месеца. А вълненията бяха още по-сериозни сред ръководителите на школи, които съпреживяваха всяко грешно решение и се радваха за успехите на учениците си.

13/11/2012

Национален есенен турнир по информатика "Джон Атанасов" 23-25 ноември

От 23-ти до 25-ти ноември в град Шумен ще се проведе Есенния турнир по състезателно програмиране, организиран под егидата на МОМН.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин