Над 200 деца участваха във февруарското ни онлайн състезание по програмиране
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Над 200 деца участваха във февруарското ни онлайн състезание по програмиране

22/02/2013

Ученици от всички школи на Telerik Kids Academy в България се включиха във второто за годината онлайн състезание по програмиране. 218 деца от общо  двадесет и шестте школи на инициативата участваха в оспорваното състезание.

Задачите отново бяха на ниво, този път доближавайки се по тематика и сложност до задачите на Зимните математически състезания. Учениците от 5ти клас трябваше да се справят със задачи, които изискват използването на вложени цикли или функции. Шестокласниците пък трябваше да покажат как се справят с работата с матрици – от търсене, през сортиране и оптимизация на алгоритмите. А най-малките ни участници преговаряха всичко научено до тук. Малчуганите, които се справиха със задачите за своята възрастова категория, имаха възможност да премерят сили и с по-големите състезатели.

Кой грабна призовите места в трите възрастови категории?

Сред четвъртокласниците първото място си поделиха Иван Смиленов от Шумен и Стоян Малинин от Хасково. На второ място след тях се наредиха Ангел Бохосян от Ямбол, Борис Шабарков от Варна и Николай Филипов от Тутракан, последвани от Радина Арсово от Търново, която се класира на трето място.

Първото място при петокласниците се оказа най-оспорвано. Него си поделиха Антъни Господинов и Даниел Данаилов от Ямбол, заедно с Евгени Кайряков от Пловдив – всички с пълен брой точки. Второто място заслужи Катерина Василева от Благоевград, а на трето място останаха Адриян Ибовски и Пламен Данев от Габрово.

За челните места при шестокласниците се пребориха учениците ни от Пловдив: Даниел Величков и Виолета Малинова – първи места, Атанас Добрев – втори в класирането. На трето място се нареди Йордан Димитров от Шумен.

Състезанието, както и февруарската среща на Telerik Algo Academy, имаха за цел да подготвят децата за предстоящите Зимни състезания по информатика в Търново.

Нека пожелаем успех на състезателите и на техните ръководители!

22/02/2013

Други избрани новини

13/05/2013

Ученици от Telerik Kids Academy взеха първите места на НОИ 2013

Ученици от Детската академия на Телерик се класираха на първите места на Националната олимпиада по информатика 2013.

22/02/2013

Зимни състезания по информатика 2013

Зимните състезания по информатика тази година ще се проведат в периода 1-3 март 2013г. в град Велико Търново.

30/11/2012

Медали и грамоти за малките шампиони на Телерик от Националния турнир по информатика в Шумен

Историята на учениците от Telerik Kids Academy по време на първото им официално състезание през учебната 2012-2013 г. Турнирът се провежда за дванадесета поредна година и по традиция събира едни от най-добрите български състезатели по състезателно програмиране. Голяма част от децата за първи път отиваха на национално състезание и с трепет очакваха да покажат какво са научили през изминалите няколко месеца. А вълненията бяха още по-сериозни сред ръководителите на школи, които съпреживяваха всяко грешно решение и се радваха за успехите на учениците си.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин