Третият сезон на Детската академия започва с 4 нови школи
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Третият сезон на Детската академия започва с 4 нови школи

16/08/2013

Детската академия на Телерик ще започне третия си сезон с рекорден брой школи – 26 в общо 19 български града. Учебни центрове за първи път ще отворят врати през септември в Нова Загора, Казанлък, Разград и Димитровград.

Деца на възраст между 10 и 12 години от цялата страна ще се учат да програмират в рамките на Академията. Учениците стъпка по стъпка ще навлязат в необятния свят на новите технологии, ще усвоят основните принципи в програмирането и ще се подготвят за вълнуващи онлайн и национални състезания по информатика.  В рамките на безплатното обучение децата ще научат как да диктуват всяко действие на своя компютър, ще развият логическото си мислене и ще разберат как да превърнат идеите си в работещи програми. Центровете в отделните градове ще стартират по различно време - повече информация за свободни места, програма и дати на занятията можете да получите директно от преподавателите.

Участие в школите в София могат да вземат ученици от втори до шести клас. По традиция децата ще се обучават в залите на Академията на Телерик в Младост, под ръководството на преподавателя Явор Никифоров. Уроците започват на 26 септември, а регистрацията е вече отворена. През първия месец от своето обучение децата ще посещават занятия в четвъртък (сутрин или следобед). След като се справят успешно със състезанието по програмиране през ноември, те ще преминат към неделна форма на обучение от 8:30 до 12:30.

През учебната 2012-2013 г. в Детската академия на Телерик се обучаваха над 600 деца. Наши възпитаници грабнаха почетните места по време на местните и национални състезания по информатика в групи D (6 клас) и E (4-5 клас). От създаването на инициативата състезателите по информатика са нараснали с повече от 60%, а школи с дългогодишни традиции в състезателното програмиране бяха възстановени.

Научете повече за Детската академия на Телерик от нашата инфографика:

16/08/2013

Други избрани новини

04/10/2013

Детската академия по програмиране в София стартира неделни обучения

Детската академия на Телерик в София организира интензивна неделна група за начинаещи с начало 13 октомври. Желаещите да се възползват от безплатното обучение, могат да запазят своето място в школата, като се регистрират онлайн.

27/09/2013

Стартира новият сезон на Детската академия на Телерик в София

Над 270 деца взеха първия си урок по програмиране в софийската школа на Детската академия на Телерик на 26 септември. Малчуганите, които са разпределени в две групи, започнаха да изучават програмния език C++, с който по време на обучението си ще създават практични програми.

02/07/2013

Успешно завършване на учебния срок в Telerik Kids Academy в Бургас

Вълнуващ, изпълнен с много празнично настроение и приятни емоции, бе денят 29 юни 2013 за ученици, учители, родители и гости на Бургаски свободен университет. Последният ден от учебната година на Telerik Kids Academy в Бургас премина във весели игри с учениците.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин