Стартира новият сезон на Детската академия на Телерик в София
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Стартира новият сезон на Детската академия на Телерик в София

27/09/2013

Над 270 деца взеха първия си урок по програмиране в софийската школа на Детската академия на Телерик на 26 септември. Малчуганите, които са разпределени в две групи, започнаха да изучават програмния език C++, с който по време на обучението си ще създават практични програми. 

По време на откриването вълнението на децата се беше пренесло и на лицата на родителите - всички любопитни да разберат какво следва и дали техните деца ще се справят. Щом седнаха по местата си, малките ученици нямаха търпение да включат компютрите си и да започнат да работят. 

Нова група за начинаещи ще започне на 13 октомври за тези, които не успели да се запишат за уроците в четвъртък. Лекциите за най-малките ще се провеждат от 8:00 ч. до 14:00 ч. всяка неделя. Регистрацията вече е отворена.

Обучението в Детската академия, което е напълно безплатно, включва няколко нива – модули, с нарастваща трудност. В началото децата постепенно навлизат в програмирането, след което започват да решават задачи и да разработват програми. Всеки модул с изключение на първия започва със състезание и само учениците, които са се представили успешно, продължават напред. Останалите прекъсват обучението си присъствено, като могат да се обучават от вкъщи, защото всички лекции се записват на видео и се публикуват на уебсайта на Детската академия. 

Софийската школа на Детската академия на Телерик се води от Явор Никифоров, ръководител на школи по информатика в Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски". Пожелаваме успешна учебна година на него и на всички участници школата!

Kids Academy Season 2013-2014

27/09/2013

Други избрани новини

24/02/2014

На 15 март в София стартира нова група за разработка на игри

За всички деца, които искат не само да играят, но и да разработват компютърни игри, стартираме нова група по програмиране в "Детската академия на Телерик". Обучението започва на 15 март 2014 г. и занятията ще се провеждат всяка събота от 9:00 до 13:00 ч. в учебния център на "Академията на Телерик" в София.

04/10/2013

Детската академия по програмиране в София стартира неделни обучения

Детската академия на Телерик в София организира интензивна неделна група за начинаещи с начало 13 октомври. Желаещите да се възползват от безплатното обучение, могат да запазят своето място в школата, като се регистрират онлайн.

16/08/2013

Третият сезон на Детската академия започва с 4 нови школи

Детската академия на Телерик ще започне третия си сезон с рекорден брой школи – 26 в общо 19 български града. Учебни центрове за първи път ще отворят врати през септември в Нова Загора, Казанлък, Разград и Димитровград.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин