На 15 март в София стартира нова група за разработка на игри
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

На 15 март в София стартира нова група за разработка на игри

24/02/2014
За всички деца, които искат не само да играят, но и да разработват компютърни игри, стартираме нова група по програмиране в "Детската академия на Телерик". Обучението започва на 15 март 2014 г. и занятията ще се провеждат всяка събота от 9:00 до 13:00 ч. в учебния център на "Академията на Телерик" в София. Фокусът на групата е върху разработката на компютърни игри с HTML 5.

Новата група е насочена към деца от 4-ти до 7-ми клас с основни познания по английски и базова компютърна грамотност. По време на занятията те ще се научат да създават несложни компютърни програми. Въпреки че уроците са насочени към разработката на игри, с натрупаните знания и умения децата ще могат да участват на олимпиади по алгоритмично програмиране и лесно да навлизат в други програмни езици. Занятията ще се водят от Явор Никифоров, преподавател по програмиране в школата в София. 

За да запишете детето си, е необходимо да попълните регистрационната форма в онлайн системата на "Академията на Телерик".  Желателно е на занятията децата да си носят собствени лаптопи. Тези, които нямат, могат да използват наличните компютри в залата. Всички занятия ще се запистват на видео и ще са достъпни на уебсайта на "Детската академия на Телерик".  
24/02/2014

Други избрани новини

11/06/2014

34 ученици разработваха игри с изкуствен интелект по време на „Празнична школа“

На 10 юни 2014 г. в „Детската академия на Телерик“ се състоя „Празнична школа“ с ученици от всички групи на инициативата в София. В неформална атмосфера малките програмисти разработваха игри с прост изкуствен интелект, които след това във вълнуваща надпревара тестваха.

29/04/2014

Ученици от „Детската академия на Телерик“ отново първи на НОИ

Радваме се да споделим, че малките програмисти от „Детската академия на Телерик“ отново станаха шампиони на Националната олимпиада по информатика (НОИ). На първи места в групите на най-малките – Е (4 и 5 клас) и Д (6 клас) – се класираха съответно Захари Маринов от школата ни в Плевен и Димитър Чакъров от „Детската академия на Телерик“ в Пловдив.

04/10/2013

Детската академия по програмиране в София стартира неделни обучения

Детската академия на Телерик в София организира интензивна неделна група за начинаещи с начало 13 октомври. Желаещите да се възползват от безплатното обучение, могат да запазят своето място в школата, като се регистрират онлайн.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин