Седем ученици с 300 точки на второто ни онлайн състезание
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Седем ученици с 300 точки на второто ни онлайн състезание

21/01/2015

Общо 217 деца от цяла България участваха в тренировъчното онлайн състезание на "Детската академия на Телерик", което се проведе на 17 и 18 януари 2015 г. Състезанието, което е подготовка за Националната олимпиада по информатика, включваше по три задачи за четвъртокласници, петокласници и шестокласници. 

Максимален брой точки - 300, при четвъртокласниците постигнаха двама ученици съответно от Кърджали и Благоевград, при петокласниците - по 1 ученик от Варна и Шумен и двама от Габрово. В групата на шестокласниците само един състезател успя да получи 300 точки. Той се обучава в Шумен. Тренировъчните състезания на "Детската академия на Телерик" са отворени не само за участниците в школите на инициативата, а и за всички, които се готвят за Националната олимпиада по информатика. 

Това е второто състезание през тази учебна година. Първото се проведе през ноември и в него се включиха 277 деца. Онлайн състезанията на "Детската академия на Телерик" се провеждат в състезателната платформа BGcoder.

21/01/2015

Други избрани новини

05/05/2015

„Детската академия на Телерик“ в Габрово с шампиони на НОИ

Школата на „Детската академия на Телерик“ в Габрово постигна отлични резултати на Националната олимпиада по информатика, която се проведе на 25 и 26 април 2015 г. в Кърджали. С двама шампиони на призови места в класирането школата показа, че продължава да бъде сред водещите центрове за подготовка на състезатели по програмиране.

05/03/2015

Учениците от „Академията на Телерик“ първи на Зимните състезания по информатика

Още едно голямо състезание е зад гърба на състезателите по програмиране в България – Зимните състезания по информатика. Горди сме да споделим, че първи места във възрастови групи E (4 и 5 клас) и B (9 и 10 клас) завоюваха участниците съответно в „Детската академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“. Състезанието се проведе на 28 февруари - 1 март 2015 г. във Велико Търново.

24/09/2014

Всички уроци на "Детската академия на Телерик" ще се публикуват онлайн

От тази учебна година всички уроци в „Детската академия на Телерик“ в школите ни в страната ще се дигитализират и ще се публикуват на нашия уебсайт за свободно ползване. Така децата, които не са част от инициативата и искат да се научат да програмират, ще могат да се обучават от вкъщи, следвайки своето темпо на учене.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин