„Детската академия на Телерик“ в Габрово с шампиони на НОИ
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

„Детската академия на Телерик“ в Габрово с шампиони на НОИ

05/05/2015

Школата на „Детската академия на Телерик“ в Габрово постигна отлични резултати на Националната олимпиада по информатика, която се проведе на 25 и 26 април 2015 г. в Кърджали. С двама шампиони на призови места в класирането школата показа, че продължава да бъде сред водещите центрове за подготовка на състезатели по програмиране в България.

Първо място в групата на четвъртокласниците и петокласниците – Е, завоюва Мартин Копчев. На трето място в същата група се класира Никола Максимов. И двамата се обучават в „Детската академия на Телерик“ в Габрово вече няколко години. Техен ръководител е Донка Капралова, дългогодишен преподавател по информатика. 

Telerik_Kids_Academy_Gabrovo
Мартин Копчев и Никола Максимов с Донка Капралова

Школата на „Детската академия на Телерик“ в Габрово стартира през 2011 г. Традиционно нейните ученици се представят изключително успешно на НОИ и официалните турнири и на вътрешните състезания на нашата инициатива.
05/05/2015

Други избрани новини

30/06/2015

Над 400 деца участваха в „Детската академия на Телерик“ през учебната 2014-2015 г.

Вълнуваща и интересна беше учебната 2014-2015 г. за „Детската академия на Телерик“. Над 400 деца от 13 града в България усвоиха основите на програмирането с нас, като много от тях участваха в състезания по информатика и извоюваха челни места. В резултат, над 50% от всички състезатели в Националната ранглиста на България за групи D и E са ученици от инициативата.

25/06/2015

Медали за петокласниците от „Детската академия на Телерик“

Над половината от учениците, класирани в Националната ранглиста на състезателите по информатика в България за учебната 2014-2015 г., се обучават в „Детската академия на Телерик“

05/03/2015

Учениците от „Академията на Телерик“ първи на Зимните състезания по информатика

Още едно голямо състезание е зад гърба на състезателите по програмиране в България – Зимните състезания по информатика. Горди сме да споделим, че първи места във възрастови групи E (4 и 5 клас) и B (9 и 10 клас) завоюваха участниците съответно в „Детската академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“. Състезанието се проведе на 28 февруари - 1 март 2015 г. във Велико Търново.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин