Учениците от „Академията на Телерик“ първи на Зимните състезания по информатика
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Учениците от „Академията на Телерик“ първи на Зимните състезания по информатика

05/03/2015

Още едно голямо състезание е зад гърба на състезателите по програмиране в България – Зимните състезания по информатика. Горди сме да споделим, че първи места във възрастови групи E (4 и 5 клас) и B (9 и 10 клас) завоюваха участниците съответно в „Детската академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“. Състезанието се проведе на 28 февруари - 1 март 2015 г. във Велико Търново.

Шампиони в категория Е (4 и 5 клас) са Мартин Копчев (първо място) от школата ни в Габрово и Константин Каменов (второ място) от София. А от най-малките – чевтъртокласниците - които наравно се състезават с петокласниците, с най-висок брой точки и на 16-то място състезанието приключи Никола Николов от Варна. На първите три места при по-големите (група B) се класираха съответно редовните участници в  „Алго академията на Телерик“ - Димитър Карев, Паолина Гаджулова, Илия Божинов. 

Telerik_Kids_Academy_Winter_Games
Мартин Копчев от школата на "Детската академия на Телерик" в Габрово 
е шампион в група Е

Winter_Programing_Contest_1Шампионите от състезателна група D

Пълното класиране и задачите от състезанието може да намерите на уебсайта за национални състезания по информатика за ученици на БАН. Следващото голямо състезание е Националната олимпиада по информатика, която ще се проведе на 25 и 26 април 2015 г. в Кърджали. 

Winter_Programming_Contests_2Шампионите от състезателна група C
05/03/2015

Други избрани новини

25/06/2015

Медали за петокласниците от „Детската академия на Телерик“

Над половината от учениците, класирани в Националната ранглиста на състезателите по информатика в България за учебната 2014-2015 г., се обучават в „Детската академия на Телерик“

05/05/2015

„Детската академия на Телерик“ в Габрово с шампиони на НОИ

Школата на „Детската академия на Телерик“ в Габрово постигна отлични резултати на Националната олимпиада по информатика, която се проведе на 25 и 26 април 2015 г. в Кърджали. С двама шампиони на призови места в класирането школата показа, че продължава да бъде сред водещите центрове за подготовка на състезатели по програмиране.

21/01/2015

Седем ученици с 300 точки на второто ни онлайн състезание

Общо 217 деца от цяла България участваха в тренировъчното онлайн състезание на "Детската академия на Телерик", което се проведе на 17 и 18 януари 2015 г. Състезанието, което е подготовка за Националната олимпиада по информатика, включваше по три задачи за четвъртокласници, петокласници и шестокласници.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин