Една учебна година в школите по програмиране на Telerik Kids Academy
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Една учебна година в школите по програмиране на Telerik Kids Academy

17/07/2012

Официална ранглиста на школите по програмиране за учебната 2011 – 2012

Първата учебна година на Telerik Kids Academy (октомври 2011 – юни 2012) беше изпълнена с много нови начинания, постоянен труд и самоусъвършенстване, радостни победи  и стотици усмихнати детски личица.

С малки, но уверени крачки школите по програмиране се превърнаха в центрове за развитие на уменията и креативността на ученици от цяла България, запалени по компютрите и математиката. Децата изучаваха основите на програмирането с езика C++, развиваха своето аналитично мислене, срещаха нови приятели по пътя, участваха и печелиха онлайн и национални състезания!

Programming school - Kids Academy

Финалистите от Националната олимпиада по информатика

Официално класиране на учениците и техните школи по програмиране

След като обявихме финала на учебната година в Детските школи по програмиране и началото на една много заслужена лятна почивка, както за малчуганите, така и за техните преподаватели, дойде време да споделим официалните резултати от всички национални състезания, в които децата взеха участие.

Школите на Детската академия по програмиране бяха разделени условно на три възрастови категории: четвъртокласници, петокласници и шестокласници.

Класиране на четвъртокласниците

Сред най-малките ни нинджа програмисти безспорно най-ярко се представиха децата от школата ни в Габрово, с ръководител Донка Капралова. Нейните възпитаници заемат челните три места, показвайки отлични резултати през цялата година.

Programming lessons - Gabrovo

Учениците от двете школи по програмиране на Детската академия в Габрово получават сертификат и хапват торта през последния учебен ден

Изключително добре се представиха и останалите школи с четвъртокласници, които успяха да изместят интереса на децата от компютърните игри към програмирането. Резултатите на учениците са толкова добри, че организаторите на национални състезания и олимпиади по информатика обсъждат отделянето на нова състезателна група, специално за четвъртокласници. Надяваме се, че тази идея ще бъде приета радушно и от институциите, за да могат децата да се състезават наравно със свои връстници, вместо с по-големите ученици.

Резултати на петокласниците

Групата на петокласниците е най-оспорвана, заради големия брой участници – 154 деца от Пловдив, Варна, София, Шумен, Габрово, Плевен, Хасково, Благоевград, Кърджали, Русе и Смолян завършиха първата година от обучението си в школите на Детската академия по програмиране. Учениците ни грабнаха златни и сребърни отличия от финалния кръг на Националната олимпиада по информатика.

  • Борис Евгениев Велковски от школата ни в Плевен, заедно с Галина Цанкова Станева от варненската школа си поделиха първото място в група Е
  • А Радослав Стоянов Димитров от школата ни в Пловдив си тръгна от националния кръг със сребърен медал.

Класиране на шестокласниците

Челните места при шестокласниците  си споделиха школите ни в Шумен, Хасково, Габрово и Варна. Как се представиха момичетата и момчетата през годината, можете да видите от официалното класиране на шестокласниците.

Очаквайте скоро новото издание на Telerik Kids Academy

Благодарим на всички преподаватели за старанието и всеотдайността им, както и на учениците, които положиха много усилия, накараха ни да се гордеем с тях, показаха ни, че нашите усилия си заслужават и ни вдъхновяват всеки ден да продължаваме смело напред.

Очаквайте следващата учебна година на Детската академия по програмиране с нови школи и в още български градове! А ако желаете да включите детето си в следващата учебна година на Telerik Kids Academy, свържете се с ръководителите на школи още сега.

17/07/2012

Други избрани новини

28/08/2012

Официално откриване на Telerik Kids Academy от Президента

Президентът Росен Плевнелиев ще открие учебната година в Детската академия по програмиране на Телерик на 20.09.2012 г. Официалното събитие ще даде начало на 5 изцяло нови школи в: Ямбол, Стара Загора, Тутракан, Силистра и Бургас, както и на безплатните занятия в още 11 града.

02/08/2012

Впечатленията на един малък нинджа програмист

Алекс е един от шампионите в софийската школа по програмиране, заради което имаше възможността да се разходи в сградата на Телерик, да се запознае с колегите и да разбере от първа ръка "какво правят програмистите".

13/07/2012

Какво правят програмистите, когато пораснат?

Четирима от най-малките супер нинджа програмисти на Telerik Kids Academy в София се разходиха сред екипите на Телерик, за да видят „какво правят програмистите, когато пораснат“.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин