Започва новата учебна година в "Детската академия на Телерик" в София
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Започва новата учебна година в "Детската академия на Телерик" в София

03/09/2014
Четвъртият сезон на "Детската академия на Телерик" в София ще стартира с три групи за начинаещи на 27 и 28 септември 2014 г. Започваме с обновена програма, даваща възможност на децата плавно да развиват умения в сферата на алгоритмичното програмиране и разработката на компютърни игри. Обучението, което е напълно безплатно, ще се провежда в нашия учебен център.

Кой може да се запише
Курсовете по програмиране в "Детската академия на Телерик" в София са насочени към ученици от 4-ти, 5-ти и 6-ти клас. Препоръчително е децата да проявяват интерес към компютрите и математиката и да имат логическо мислене. 

Как да кандидатствате
Поради големия интерес към "Детската академия на Телерик" от тази година въвеждаме приемен изпит за децата, които искат да се обучават при нас. Той ще включва 25 логически въпроса за време от 40 минути и цели да провери логическото мислене на кандидатите. Тестът ще е съобразен с нивото не децата и не изисква специална подготовка.

Telerik_Kids_Academy

Какво ви очаква тази година при нас
От тази година в учебната програма въвеждаме нов модул - "Базови умения за работа с компютър и програмиране", който ще запознае учениците с компютърната архитектура, операционните системи, Интернет, алгоритмите, основите на езиците за програмиране. След това учениците ще имат възможност да тестват наученото от тях на изпит в "Детската академия на Телерик" и при успешно представяне да продължат в направление по техен избор - алгоритмично програмиране или разработка на игри.

Обученията на "Детската академия на Телерик" в градове извън София ще започнат в началото на октомври. Очаквайте скоро подробна информация как може да се включите в тях.
03/09/2014

Други избрани новини

21/01/2015

Седем ученици с 300 точки на второто ни онлайн състезание

Общо 217 деца от цяла България участваха в тренировъчното онлайн състезание на "Детската академия на Телерик", което се проведе на 17 и 18 януари 2015 г. Състезанието, което е подготовка за Националната олимпиада по информатика, включваше по три задачи за четвъртокласници, петокласници и шестокласници.

24/09/2014

Всички уроци на "Детската академия на Телерик" ще се публикуват онлайн

От тази учебна година всички уроци в „Детската академия на Телерик“ в школите ни в страната ще се дигитализират и ще се публикуват на нашия уебсайт за свободно ползване. Така децата, които не са част от инициативата и искат да се научат да програмират, ще могат да се обучават от вкъщи, следвайки своето темпо на учене.

11/06/2014

34 ученици разработваха игри с изкуствен интелект по време на „Празнична школа“

На 10 юни 2014 г. в „Детската академия на Телерик“ се състоя „Празнична школа“ с ученици от всички групи на инициативата в София. В неформална атмосфера малките програмисти разработваха игри с прост изкуствен интелект, които след това във вълнуваща надпревара тестваха.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин