2/3 от медалистите на НОИ са възпитаници на Училищна Телерик Академия
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

2/3 от медалистите на НОИ са възпитаници на Училищна Телерик Академия

18/04/2018

На 17-18 март в Стара Загора се проведе финалният етап на Националната олимпиада по информатика. Едно от най-важните състезания през годината, което учениците в школите ни по алгоритмично програмиране очакват с нетърпение. Усърдната им подготовка и упорит труд през изминалите месеци дадоха отличен резултат.

Две-трети от медалистите от олимпиадата са възпитаници на Училищна Телерик Академия, като наши ученици заслужено заеха призови места във всяка от възрастовите категории.

NOI 2018 Medalisti Varna

В група D (5 клас) и челната тройка се състои от възпитаници на Училищна Телерик Академия. Златен медал грабна Деян Хаджи-Манич от Варна. Среброто завоюва Ясен Пенчев от Габрово, а бронзово отличие спечели Огнян Арсов отново от Варна.

NOI 2018 Medalisti Grupa D

В група Е (6-7 клас) сребърен медал заслужи Георги Славчев от София. В двете най-малки възрастови категории нашите ученици представляваха близо 60% от всички участници. Освен медалите те спечелиха и 10 грамоти за отлично представяне.

Порасналите вече наши възпитаници се представиха също на висота. Виктор Кожухаров от Русе спечели бронзов медал в група C (8 клас). В категорията за ученици в 9 и 10 клас Мартин Копчев от Габрово завоюва златото, Виктор Карагьозов от Варна получи сребърен медал, а с бронзово отличие си тръгна Захари Маринов от Плевен.

Радваме се да видим познати лица от програмите ни за младежи и сред медалистите в най-старшата група (11-12 клас). Това са Радослав Димитров, който спечели сребърно отличие, и Иван Иванов, който си тръгна от състезанието с бронз.

Цялостното класиране от НОИ 2018 можете да разгледате тук.

18/04/2018

Други избрани новини

14/05/2018

Национален пролетен турнир по информатика

Феноменално представяне на възпитаниците на Училищна Телерик Академия по време на Националния пролетен турнир по информатика. 70% от всички медалисти от турнира са настоящи ученици или са се подготвяли в школите на ни по алгоритмично програмиране в страната.

18/04/2018

Програмирането – интерактивно и интересно

Срещаме ви с Атанас Вълчев, който е шестокласник в ППМГ „Гео Милев“ и за втора поредна година участва в школата на Училищна Телерик Академия в Стара Загора с ръководител Живка Стойчева. Натрупал сериозни познания и опит в рамките на програмата, Атанас разказва за своето обучение.

27/03/2018

Учител по призвание

За Петя Миронова преподаването винаги е било най-желаната професия. Затова веднага след като завършва висшето си образование, става учител по информатика и ИТ в родния си град Враца. Това че трябва непрекъснато да усъвършенства и повишава знанията си и да е в крак с динамично променящите се технологии, за да поддържа високо ниво на преподаване, я мотивира още повече.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин