Предстои първата Европейска младежка олимпиада по информатика
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Предстои първата Европейска младежка олимпиада по информатика

23/08/2017

Нямаме търпение да дойде септември и то не само заради старта на новата учебна година. България ще бъде домакин на първата Европейска младежка олимпиада по информатика (eJOI). В международното състезание, което ще се проведе в периода 7-13 септември в София, участие ще вземат ученици до 15.5 годишна възраст от над 20 страни.

eJOI

Олимпиадата цели да стимулира интереса на децата към компютърните науки и да насърчи любопитството им към състезателното програмиране. Цел, която не само съвпада с убежденията и мисията на Телерик Академия, но и е ключов двигател зад детските ни инициативи. Затова се радваме да бъдем партньор на това страхотно събитие, подпомагайки неговата реализация.

Вече повече от 6 години екипът ни организира безплатни обучения по състезателно програмиране и разработка на игри за деца, за да събудим техния интерес към дигиталните технологии от най-ранна възраст и да им помогнем да направят крачката от консуматори на технологиите в техни смели създатели и иноватори. От старта на Училищна Телерик Академия през 2011 г. досега над 4200 деца са се обучавали присъствено в школите ни по програмиране, а всеки трети състезател по информатика в 4-6 клас в България е наш възпитаник.

Инициатори на Първата Европейска младежка олимпиада по информатика са български преподаватели и специалисти в областта на информационните технологии. Друг любопитен факт е, че част от ръководителите на българските младежки отбори, които ще участват в eJOI, са учители в Училищна Телерик Академия.

Олимпиадата ще се проведе под патронажа на Румен Радев, Президент на Република България, Тибор Наврачич, еврокомисар по образованието, културата, младежта и спорта, и Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество.
23/08/2017

Други избрани новини

13/09/2017

Отлично представяне на България на първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI

Българските състезатели завоюваха общо 8 медала по време на първата Европейска младежка олимпиада по информатика, на която София беше домакин в периода 7-13 септември. Мартин Копчев, възпитаник на Училищна Телерик Академия в Габрово, спечели златен медал. Българските участници завоюваха още два сребърни и един бронзов медал, а вторият български отбор, който участва извън класирането, спечели още три сребърни и един бронзов медал.

13/09/2017

Стартира новият прием за младежките ни инициативи

Вече е отворен приемът в новия сезон на младежките ни инициативи по програмиране за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Обученията са насочени към деца и младежи от цялата страна с интерес към технологиите. По данни на Европейската комисия в близкото бъдеще 90% от работните места ще изискват някакво ниво на дигитални компетенции. Същевременно едва 31% от българите притежават дигитални умения, сочи доклад на отворената мрежа за дигитално развитие EDIT.bg. За да преобърне тази негативна тенденция, Телерик Академия продължава да вдъхновява и подпомага ученици от цялата страна да се докоснат до програмирането и дигиталните технологии.

04/08/2017

България е сред топ 5 страни в света с над 100 медала по информатика

Златен и три бронзови медала завоюваха българските състезатели от Международната олимпиада по информатика в Техеран. Гордеем се, че двама от шампионите, които донесоха този успех, са се подготвяли в Училищна Телерик Академия.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин