Отлично представяне на България на първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Отлично представяне на България на първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI

13/09/2017

Шестима от осемте български медалисти са стартирали своята подготовка в Училищна Телерик Академия                                          

Българските състезатели завоюваха 8 медала по време на първата Европейска младежка олимпиада по информатика, на която София беше домакин в периода 7-13 септември. Радостта ни е двойно по-голяма, защото Мартин Копчев, възпитаник на Училищна Телерик Академия в Габрово, спечели златен медал. Българските участници завоюваха още пет сребърни и две бронзови отличия, а шестима от  медалистите са стартирали своята подготовка по състезателно програмиране в Училищна Телерик Академия.

В олимпиадата участие взеха най-талантливите млади състезатели по информатика от 22-те страни-членки на Съвета на Европа. С отличното представяне на българските младежи страната ни затвърди позицията си на водеща международна сила в състезателното програмиране.

eJOI

Освен златния медал на Мартин Копчев, от първото издание на eJOI сребърни медали завоюваха петима от българските участници: Константин Каменов от София и Захари Маринов от Плевен от първия български отбор и Марин Йорданов от Шумен, Добрин Башев от Габрово и Андон Тодоров от Благоевград от втория български отбор. С бронзови медали от eJOI си тръгват Георги Петков от Варна от първия български отбор и Виктор Кожухаров от Русе от втория български отбор.

„Запалих се по програмирането от една зелена тениска, която видях“, споделя пред TechNews Добрин Башев. „Попитах учителя ми каква е и той каза, че ще ми покаже за какво става въпрос. Тениската беше от Академията на Телерик“, допълва той. 

eJOI_1

Първенец по брой точки и златен медалист от eJOI е Николоз Биркадзе от Грузия. Освен българският състезател Мартин Копчев, със злато бяха отличени още Крешимир Нежма от Хърватия, София Мелнюк от Украйна, Матей Минка от Румъния, и състезателите от отбора на Русия Егор Лифар и Александър Шековцов.

Photo Credit: eJOI
13/09/2017

Други избрани новини

13/11/2017

Донка Капралова: „Училищна Телерик Академия дава равен шанс на всички деца да развият ключови дигитални умения и знания по програмиране“

Донка Капралова е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с две специалности – компютърен програмист и учител по математика, които съумява да съчетае прекрасно, като става първият учител по информатика в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Габрово, а по-късно учител по математика в Националната Априловска гимназия.

27/09/2017

Отворен е приемът в Училищна Телерик Академия в Плевен

На 7 октомври в школата ни в гр. Плевен стартират две нови групи по програмиране, подходящи съответно за напълно начинаещи и за деца с познания в областта. Кандидатстването е отворено до 5 октомври. Обученията се провеждат в Математическа гимназия „ Гео Милев“ и са безплатни за учениците.

13/09/2017

Стартира новият прием за младежките ни инициативи

Вече е отворен приемът в новия сезон на младежките ни инициативи по програмиране за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Обученията са насочени към деца и младежи от цялата страна с интерес към технологиите. По данни на Европейската комисия в близкото бъдеще 90% от работните места ще изискват някакво ниво на дигитални компетенции. Същевременно едва 31% от българите притежават дигитални умения, сочи доклад на отворената мрежа за дигитално развитие EDIT.bg. За да преобърне тази негативна тенденция, Телерик Академия продължава да вдъхновява и подпомага ученици от цялата страна да се докоснат до програмирането и дигиталните технологии.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин