България е сред топ 5 страни в света с над 100 медала по информатика
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

България е сред топ 5 страни в света с над 100 медала по информатика

04/08/2017

Златен и три бронзови медала завоюваха българските състезатели от Международната олимпиада по информатика в Техеран. Гордеем се, че двама от шампионите, които донесоха този успех, са се подготвяли в Училищна Телерик Академия.

Златото грабна Енчо Мишинев от 12 клас на МГ „Атанас Радев“ в Ямбол. С бронзови медали се връщат Виктор Терзиев от 11 клас на СМГ и Радослав Димитров от 10 клас на МГ „Акад. К. Попов“ – Пловдив, които са се обучавали в Училищна Телерик Академия, както и Петър Няголов от 10 клас на ПМГ „Баба Тонка“ - Русе.

Така България става една от петте страни в света, спечелила над 100 медала от състезания по информатика – 25 златни, 41 сребърни и 34 бронзови. След блестящото представяне на националния ни отбор, България се нарежда на 6-то място по завоювани медали от Международната олимпиада по информатика.

А знаете ли, че:

  • Всеки трети състезател в 4-6 клас в България е възпитаник на Училищна Телерик Академия;
  • Близо 80% от топ участниците в националната ранглиста на възраст 10-12 г. са се подготвяли при нас.

Telerik Kids Academy
Пожелаваме още много успехи на българския национален отбор по информатика и следващите поколения състезатели!

04/08/2017

Други избрани новини

13/09/2017

Стартира новият прием за младежките ни инициативи

Вече е отворен приемът в новия сезон на младежките ни инициативи по програмиране за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Обученията са насочени към деца и младежи от цялата страна с интерес към технологиите. По данни на Европейската комисия в близкото бъдеще 90% от работните места ще изискват някакво ниво на дигитални компетенции. Същевременно едва 31% от българите притежават дигитални умения, сочи доклад на отворената мрежа за дигитално развитие EDIT.bg. За да преобърне тази негативна тенденция, Телерик Академия продължава да вдъхновява и подпомага ученици от цялата страна да се докоснат до програмирането и дигиталните технологии.

23/08/2017

Предстои първата Европейска младежка олимпиада по информатика

Нямаме търпение да дойде септември и то не само заради старта на новата учебна година. България ще бъде домакин на първата Европейска младежка олимпиада по информатика (eJOI). В международното състезание, което ще се проведе в периода 7-13 септември в София, участие ще вземат ученици до 15.5 годишна възраст от над 20 страни.

02/08/2017

Виолета Вазова, учител: „Необходимо е да подготвим младите за предизвикателствата на времето“

Представяме ви Виолета Вазова - учител по математика в МГ „Акад. Кирил Попов“, в гр. Пловдив. Виолета започва да води школа по програмиране към Училищна Телерик Академия през 2013 г., а от 2016 г. заедно с нея в Училищна Академия преподава и дъщеря й – Веселина Вазова.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин