Мона-Никол, 10 г.: „Най-хубавото на програмирането е, че веднага разбираш дали решението ти работи“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Мона-Никол, 10 г.: „Най-хубавото на програмирането е, че веднага разбираш дали решението ти работи“

07/07/2017

В поредицата „Детски истории“ ви представяме вдъхновяващите разкази на ученици, родители и преподаватели, част от общността на Училищна Телрик Академия. От създаването на инициативата, която подготвя ученици от цялата страна за професиите на бъдещето, близо 4 хил. деца са преминали присъствено обучение по програмиране. За да научите повече за вълнуващите преживявания на нашите възпитаници, постиженията им и усилията зад тях, редовно ще споделяме интересни истории от кухнята на Училищна Телерик Академия.

Представяме ви историята на Мона-Никол Апостолова, която е ученичка в 4-ти клас в ОУ „Алеко Константинов“ в гр. Пловдив. Въпреки че е най-малка в школата на Училищна Телерик Академия с преподавател Вили Вазова, Мона-Никол се представя отлично и уверено прави своите първи стъпки в света на програмирането и дигиталните технологии.

Mona-Nikol - Telerik Kids Academy

„Ходя на уроци по програмиране в Училищна Телерик Академия, защото мама ме записа. По принцип тя ме записва на всичко „защото така е преценила“ и обикновено успява да ме убеди.

На приемния изпит, за който (както винаги) твърде много се бях притеснила, изкарах висок резултат. Така, в групата по програмиране се оказах единствено момиче, и то от 4-ти клас, сред момчета от 5-ти и 6-ти клас. В началото малко се смутих. Но след като на едно от състезанията повечето не се справиха с третата задача, а аз я реших без затруднения, вече нямам притеснения.  

Учителката също е страхотна. Когато пропусна занимание, защото съм болна и малко трудно се справям с видео уроците, тя винаги ми помага да наваксам. Както се казва в едно филмче, което гледам, когато си почивам от програмирането  – „трябва да имаш 6++ по C++“.

Най-хубавото на програмирането е, че веднага разбираш дали решението ти работи, а не като на състезанията по математика. Там чакаш резултати толкова време, че накрая забравяш, че си ходил. Как ми се иска да не пиша подробни решения на задачи, а да направя една програмка..“

Ако и вие искате да споделите своята интересна история от Училищна Телерик Академия, пишете ни на school@telerikacademy.com

07/07/2017

Други избрани новини

04/08/2017

България е сред топ 5 страни в света с над 100 медала по информатика

Златен и три бронзови медала завоюваха българските състезатели от Международната олимпиада по информатика в Техеран. Гордеем се, че двама от шампионите, които донесоха този успех, са се подготвяли в Училищна Телерик Академия.

02/08/2017

Виолета Вазова, учител: „Необходимо е да подготвим младите за предизвикателствата на времето“

Представяме ви Виолета Вазова - учител по математика в МГ „Акад. Кирил Попов“, в гр. Пловдив. Виолета започва да води школа по програмиране към Училищна Телерик Академия през 2013 г., а от 2016 г. заедно с нея в Училищна Академия преподава и дъщеря й – Веселина Вазова.

14/06/2017

Над 2000 младежи се обучаваха в Телерик Академия през учебната 2016-2017 г.

През учебната 2016-2017 г. в младежките ни инициативи безплатно обучение по програмиране и дигитални умения са преминали над 2 хил. ученици от 1-ви до 12-ти клас. Близо три-четвърти от участниците са на възраст между 7 и 12 г. и са направили своите първи стъпки в света на технологиите с помощта на 36-те ни школи в 11 града в страната.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин