Hackidemia – Ела и играй
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Hackidemia – Ела и играй

26/10/2012

Пригответе се за една изключително интересна и изпълнена със смях, идеи и изобретения събота. На 03.11.2012 г. (събота) от 10:30  в Сохо (ул. Искър №4) за първи път в България ще се проведе събитието за наука, изкуство и експерименти - Hackidemia.

Какво е Hackimedia?

Мобилната лаборатория за изобретения – Hackidemia, предоставя на децата достъп до специално обучение, което им помага да се справят с предизвикателствата като създават и тестват креативни решения. 

Събитието се организира специално за всички любопитни деца на възраст между 5 и 12 г., които обичат да питат „защо“, които нямат търпение да приложат наученото на практика и мечтаят да експериментират и изобретяват.

 Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация, тъй като местата за работилничките са ограничени.

Работилници за малки изобретатели

Децата ще могат да развихрят своето въображение, да творят и реализират своите идеи, докато научават любопитни факти за технологиите, изкуството, музиката и още много интересни неща от света около тях. Вижте предвидената програма:

  •  Томи и Веси от Конфитюр ще научат децата да правят различни неща от дърво
  • Rockschool.bg ще разкажат на децата как се правят китари
  • Robopartans ще програмират ЛЕГО роботи
  • ИТ - електроника + програмиране за по-големите
  • Scratch и интереактивно създаване на истории - за най-малките
  • Космос и технологии за изследване на космоса
  • Как с лимони можем да задвижим количка
  • 3D Оригами
  • Рециклиране и креативност от картон
  • Как работят 3D принтерите (предстои да бъде потвърдена)

Включете се в съботното приключение

Събитието е безплатно и отворено за деца между 5 и 12 г. Необходима е предварителна регистрация за участие, тъй като местата са ограничени. В работилничките ще се включат 30 малчугана, за да може да се обърне внимание на всяко едно от децата.

Игри, експерименти, обяд и още...

Децата ще изберат работилничките, които им се сторят най-интересни, ще работят заедно с отговорниците и след половин ден усилено забавление, много креативност и експерименти ще демонстрират пред останалите участници, родители и организатори какво са научили и направили.

Докато децата “работят” усърдно, родителите им ще могат да си починат, защото отговорниците ще се погрижат за всички участници. Обядът на децата също е подсигурен, така че майките и татковците могат да се върнат в 14:00 часа, за най-официалната част от Hackimedia - представянето на малките изобретатели.

"Виновникът" за Hackidemia България

Основен организатор на българското издание на Hackidemia е Богдана Ракова – абсолютен фен на технологиите, иновациите и изкуствения интелект, а Детската академия по програмиране на Телерик помага за реализирането на това приключение.

26/10/2012

Други избрани новини

02/11/2012

Класиране от състезанието след 1-ви модул - Telerik Kids Academy Sofia

След края на 1-ви модул учениците от софийската школа на Telerik Kids Academy с ръководител Явор Никифоров имаха възможност да покажат какво са научили до момента и да преборят сили с всички деца от трите групи за начинаещи в успорвано състезание.

02/11/2012

Велико Търново с школа по програмиране – Telerik Kids Academy

Учениците и от Велико Търново вече могат да се похвалят с школа по програмиране към Детската академия на Телерик. Благодарение на ръководителя Димитър Стефанов към списъка от градове, в които предоставяме безплатно обучение, се присъедини и старата българска столица.

21/09/2012

Президентът - г-н Росен Плевнелиев пожела успех на Академията

С официално събитие, реч на Президента и грамоти за шампионите от изминалия сезон стартира втората учебна година на Детската академия по програмиране - Telerik Kids Academy.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин