Детската академия по програмиране в София стартира неделни обучения
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Детската академия по програмиране в София стартира неделни обучения

04/10/2013

Детската академия на Телерик  в София организира интензивна неделна група за начинаещи с начало 13 октомври.  Желаещите да се възползват от безплатното обучение, могат да запазят своето място в школата, като се регистрират онлайн.

Четири последователни недели занятията ще се провеждат от 08:00 до 14:00 ч., за да се изравнят учениците със започналите през септември групи. С помощта на преподавателя по информатика – Явор Никифоров, малчуганите ще се запознаят с езика за програмиране C++ и ще навлязат с уверени стъпки в света на разработката на софтуер.

През ноември учениците ще се изправят пред първото си квалификационно състезание. То ще определи кои деца продължават присъственото си обучение, което ще продължи с четиричасови занимания всяка неделя. Всички останали ученици ще имат възможност да се обучават самостоятелно онлайн, като следят видео лекциите на Академията.

В рамките на Академията учениците ще развиват своето алгоритмично мислене, ще създават първите си програми и ще се готвят за регионални и национални турнири и олимпиади по състезателно програмиране. През учебната 2012-2013 година възпитаниците на Детската академия оглавиха челните места в организираните под егидата на МОМН състезания по информатика. Пожелаваме още по-големи успехи на децата през новата учебна година!



04/10/2013

Други избрани новини

29/04/2014

Ученици от „Детската академия на Телерик“ отново първи на НОИ

Радваме се да споделим, че малките програмисти от „Детската академия на Телерик“ отново станаха шампиони на Националната олимпиада по информатика (НОИ). На първи места в групите на най-малките – Е (4 и 5 клас) и Д (6 клас) – се класираха съответно Захари Маринов от школата ни в Плевен и Димитър Чакъров от „Детската академия на Телерик“ в Пловдив.

24/02/2014

На 15 март в София стартира нова група за разработка на игри

За всички деца, които искат не само да играят, но и да разработват компютърни игри, стартираме нова група по програмиране в "Детската академия на Телерик". Обучението започва на 15 март 2014 г. и занятията ще се провеждат всяка събота от 9:00 до 13:00 ч. в учебния център на "Академията на Телерик" в София.

27/09/2013

Стартира новият сезон на Детската академия на Телерик в София

Над 270 деца взеха първия си урок по програмиране в софийската школа на Детската академия на Телерик на 26 септември. Малчуганите, които са разпределени в две групи, започнаха да изучават програмния език C++, с който по време на обучението си ще създават практични програми.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин