Училищна Телерик Академия стартира школа по програмиране в Севлиево
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Училищна Телерик Академия стартира школа по програмиране в Севлиево

24/11/2017

Обучението е предназначено за деца в 4-7 клас, а записването за участие ще бъде активно до 3 декември

През ноември беше открита първата школа по програмиране на Училищна Телерик Академия в гр. Севлиево. Тя е насочена към ученици в 4-7 клас с интерес към дигиталните технологии, математиката и създаването на компютърни програми. Обучението е безплатно за децата и техните родители.

Записването за участие става персонално или по  имейл и ще бъде отворено до 3 декември. От учениците не се изискват предварителни знания в областта на програмирането. Необходимо е единствено да бъдат мотивирани да се обучават и да посещават редовно занятията, които се провеждат всеки понеделник и сряда от 17:15 до 18:30 ч. в Детски комплекс „Йордан Йовков“. Домакин на школата е учебен център English time, която осигурява залата и необходимото за обучението компютърно оборудване.

Школата се води от Галя Неделчева, преподавател по информатика и информационни технологии, която разполага с дългогодишен опит в подготовката на ученици в областта на състезателното програмиране и компютърните науки. В школите на Училищна Телерик Академия, които тя и Донка Капралова, учител в  ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, водят в Габрово досега са се обучавали над 90 деца в 4-7 клас, включително и някои от топ шампионите на България по състезателно програмиране.

Telerik Kids Academy - Gabrovo

Училищна Телерик Академия е най-мащабната частна програма за обучение по програмиране на деца на възраст от 10 до 13 г. Стартирала през 2011 г., през обученията й са преминали над 4 хил. ученици. През учебната 2017-2018 г. още над 1000 деца ще се обучават безплатно в 38 групи в 12 града в България.

Целта на инициативата е да запали интереса и да осигури възможност на повече деца от различни части на страната да се запознаят с програмирането и най-новите технологии. Обученията развиват креативността, логическото и критично мислене на учениците. Подготвят ги за участие в национални състезания по програмиране и за една от най-перспективните кариерни възможности у нас – професия програмист.

Повече за школата по програмиране в Севлиево можете да научите директно от преподавателя – Галя Неделчева. Повече информация за обученията в останалите 11 градавижте на сайта.
24/11/2017

Други избрани новини

20/12/2017

Какво постигна екипът на Телерик Академия през 2017 г.

Преди точно една година Телерик Академия обяви, че се отделя като самостоятелна образователна организация под ръководството на четиримата й основатели Бойко Яръмов, Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Христо Косев. 2017 г. бешe изключително динамична, изпълнена с нови идеи и мащабни планове, програми, вдъхновени от нуждите на бизнеса, предизвикателства и успехи.

13/12/2017

5 медала от Есенния турнир по информатика

Учениците в Училищна Телерик Академия се представиха отлично по време на Националния есенен турнир по информатика, който се проведе на 24-26 ноември в Шумен. Те спечелиха един златен, два сребърни и два бронзови медала в групите 4-5 клас (Е) и 6-7 клас (D). Шампионите идват от няколко различни школи на Академията в страната.

13/11/2017

Донка Капралова: „Училищна Телерик Академия дава равен шанс на всички деца да развият ключови дигитални умения и знания по програмиране“

Донка Капралова е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с две специалности – компютърен програмист и учител по математика, които съумява да съчетае прекрасно, като става първият учител по информатика в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Габрово, а по-късно учител по математика в Националната Априловска гимназия.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин