Медали за петокласниците от „Детската академия на Телерик“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Медали за петокласниците от „Детската академия на Телерик“

25/06/2015

Над половината от учениците, класирани в Националната ранглиста на състезателите по информатика в България за учебната 2014-2015 г., се обучават в „Детската академия на Телерик“

Участниците в „Детската академия на Телерик“ се представиха отлично и на последното национално състезание за учебната 2014-2015 г. – Пролетен турнир по информатика. Те завоюваха три първи и три втори места в състезателната група Е за 4 и 5 клас. 

На първо място с равен брой точки се класираха петокласниците Мартин Копчев и Никола Максимов от школата на „Детската академия на Телерик“ в Габрово и Константин Каменов, който посещава групата ни в София. Второ място завоюваха Христо Денев и Георги Петков от Варна и Виктория Христова от Пловдив. И тримата се обучават в школите на „Детската академия на Телерик“ в градовете си. 

От всички 31 участници в класацията на Пролетния турнир по информатика за групи E и D, 18 посещават школите на „Детската академия на Телерик“ в страната.

Според Националната ранглиста на състезателите по информатика в България, 54% от класираните в нея ученици от 4, 5 и 6 клас се обучават в „Детската академия на Телерик“.

Viktoria_HristovaВиктория Христова от Пловдив се класира на второ място на Пролетния турнир по информатика
25/06/2015

Други избрани новини

10/09/2015

Кандидатстването за „Детската академия на Телерик“ започна

Радваме се да обявим, че новият сезон на „Детската академия на Телерик“ ще стартира през октомври с 15 школи в 10 града в България – София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Кърджали, Габрово, Разград, Велико Търново, Плевен и Враца. Поради големия интерес към обучението, което е напълно безплатно, приемът включва явявяне на входен изпит.

30/06/2015

Над 400 деца участваха в „Детската академия на Телерик“ през учебната 2014-2015 г.

Вълнуваща и интересна беше учебната 2014-2015 г. за „Детската академия на Телерик“. Над 400 деца от 13 града в България усвоиха основите на програмирането с нас, като много от тях участваха в състезания по информатика и извоюваха челни места. В резултат, над 50% от всички състезатели в Националната ранглиста на България за групи D и E са ученици от инициативата.

05/05/2015

„Детската академия на Телерик“ в Габрово с шампиони на НОИ

Школата на „Детската академия на Телерик“ в Габрово постигна отлични резултати на Националната олимпиада по информатика, която се проведе на 25 и 26 април 2015 г. в Кърджали. С двама шампиони на призови места в класирането школата показа, че продължава да бъде сред водещите центрове за подготовка на състезатели по програмиране.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин