„Часът на програмирането“ в Dojo@TelerikAcademy
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

„Часът на програмирането“ в Dojo@TelerikAcademy

09/12/2016

На 3 декември по случай глобалния „Час на програмирането“ заедно с CoderDojo България организирахме допълнителна работилница в Dojo@TelerikAcademy за ученици от първи до трети клас. Включиха се над 60 деца, които заедно с менторите разработиха първата си игра. 

Работилницата по програмиране започна със запознаване на децата с технологичния свят. Те бяха прекалено малки, за да са чували за „уокмен“ и дори за Бил Гейтс, но пък бяха запознати със самоуправляващите се коли Tesla и знаеха кой е създателят на Facebook.

След краткото въведение, работилницата продължи с разработката на играта MineCraft на онлайн платформата Scratch. Работилницата мина с много настроение и старание на прохождащите програмисти да направят докрай играта си. Техни ментори бяха други деца, доброволци и колеги от Progress. 

Вижте какво разказаха Александър Тодоров, водещ на занятието и старши консултант в Progress, и няколко от децата от Dojo@TelerikAcademy.



Инициативата Dojo@TelerikAcademy стартира през февруари 2016 г. в партньорство с CoderDojo България. Тя е насочена към деца от първи до трети клас, които искат да се научат да програмират. Ново записване за ученици имаше през октомври. Децата, които не са успели да се включат тогава, могат да участват в допълнителните работилници. От септември досега имаше две такива – по случай „Седмицата на програмирането“ и „Часа на програмирането“.

09/12/2016

Други избрани новини

10/03/2017

Половината от най-малките участници в Зимните състезания по информатика - възпитаници на Детската Телерик Академия

На 24-26 февруари във Велико Търново се проведоха Зимните състезания по информатика. Близо 60 деца, възпитаници на Детската Телерик Академия се включиха в състезанието. Повече от половината състезатели на възраст 10-13 г. бяха настоящи и пораснали курсисти на инициативата.

20/12/2016

Основателите на Telerik поемат бъдещoто развитие на „Академията на Телерик”

Изключително се вълнуваме да съобщим, че от началото на 2017 г. „Академията на Телерик“ поема по нов вълнуващ път. Инициативата ще бъде отделена от Progress като независима организация, ръководена от четиримата основатели на Telerik - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев. Вярваме, че най-доброто й бъдеще е именно в ръцете на нейните създатели.

06/12/2016

5 медала за учениците ни на Есенния турнир

Учениците от „Детската академия на Телерик“ се представиха отлично на Националния есенен турнир по информатика, който се проведе от 27 до 29 ноември в Шумен. Състезателите в група Е (4-ти и 5-и клас) завоюваха общо 5 медала – 2 златни и три бронзови – и две грамоти за отлично представяне. Медалите отидоха при школите в София и Варна.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин