Даниела Христова: „Училищна Телерик Академия откри таланта на моето дете, шлифова го и продължава да го извайва, докато един ден не заблести“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Даниела Христова: „Училищна Телерик Академия откри таланта на моето дете, шлифова го и продължава да го извайва, докато един ден не заблести“

12/06/2017

Знаете ли, че близо 4 хил. ученици са се обучавали безплатно на програмиране в Училищна Телерик Академия от създаването на инициативата през 2011 г. досега? Участието на всяко от тях е свързано с много вълнения и отдаденост от страна както на децата, така и на техните близки и учители. За да ви запознаем с вдъхновяващите постижения на учениците и усилията зад тях, стартираме поредицата „Детски истории“. В нея ще ви представяме разкази на деца, родители и преподаватели, част от общността на Училищна Телерик Академия.

В първата ни история ви срещаме с Даниела Христова, майката на 10-годишния младеж Максим, който от септември 2016 г. се обучава в Училищна Телерик Академия в София. Само няколко месеца след старта на програмата Максим е силно запален по технологиите и мечтае да стане програмист, когато порасне.

Maxim - Telerik Kids Academy

Даниела научава за инициативата през септември миналата година от приятел на сина си, който вече участва в програмата. Първоначалните й притеснения, свързани с липсата на опит в сферата на софтуерното инженерство в семейството, с който да помагат на Максим в обучението, бързо се разсейват. След като разглежда уебсайта на Училищна Телерик Академия и разбира, че обучението не изисква предварителни знания, Даниела веднага записва сина си. Научете повече директно от разказа й:

„За да не изпусне срока за кандидатстване, Максим трябваше да се яви на изпит няколко дена, след като бяхме научили за Училищна Телерик Академия. Нямаше предварителна подготовка, но аз разчитах, че заради интереса му към математика и шахмата ще се представи добре. Така и стана и за наша радост Максим беше приет в направление „Разработка на игри“ в  София.

На първия урок присъствахме и ученици, и родители, а учителят беше най-интересният и уникален преподавател, който съм срещала. Представи се като Яшу и много увлекателно запознаваше децата с тази нелека материя. Според мен редица преподаватели могат да се учат от неговия нестандартен и успешен подход към децата.

В началото Максим имаше затруднения с материала, но интересът му към програмирането на детски игри беше толкова голям, че работеше всекидневно и преодоляваше всички трудности. За няколко месеца започна сам да създава интересни игри и взе всички изпити с лекота. Бях истински щастлива, когато ми показа игра, която изцяло е разработил сам и каза, че няма друга такава. 

Училищна Телерик Академия откри таланта на моето дете, шлифова го и продължава да го извайва, докато един ден не заблести.“ - Даниела Христова, родител.

Ако и вие искате да споделите своята интересна история от Училищна Телерик Академия, пишете ни на school@telerikacademy.com.

12/06/2017

Други избрани новини

07/07/2017

Мона-Никол, 10 г.: „Най-хубавото на програмирането е, че веднага разбираш дали решението ти работи“

Представяме ви историята на Мона-Никол Апостолова, която е ученичка в 4-ти клас в ОУ „Алеко Константинов“ в гр. Пловдив. Въпреки че е най-малка в школата на Училищна Телерик Академия с преподавател Вили Вазова, Мона-Никол се представя отлично и уверено прави своите първи стъпки в света на програмирането и дигиталните технологии.

14/06/2017

Над 2000 младежи се обучаваха в Телерик Академия през учебната 2016-2017 г.

През учебната 2016-2017 г. в младежките ни инициативи безплатно обучение по програмиране и дигитални умения са преминали над 2 хил. ученици от 1-ви до 12-ти клас. Близо три-четвърти от участниците са на възраст между 7 и 12 г. и са направили своите първи стъпки в света на технологиите с помощта на 36-те ни школи в 11 града в страната.

16/05/2017

10 медала от НОИТ 2017 завоюваха учениците от младежките инициативи на Телерик Академия

На 14 май във Варна се проведе финалният етап от Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). В него участие взеха ученици от цялата страна на възраст 12-18 г., които успешно преминаха първите два кръга на състезанието. Въпреки силната конкуренция, възпитаниците на младежките ни инициативи демонстрираха много високо ниво и заслужено си тръгнаха от турнира с 10 медала. Също така, 50% от всички лауреати в НОИТ 2017 са участвали в обучения на Телерик Академия.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин