×
academy-school-top-info
Приемът за учебната 2020-2021 г. в 6 града е все още отворен. КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА.
news-banner

Новини

250 деца участваха в състезание по програмиране

20/12/2011

Ученици от четвърти до шести клас от над десет български града взеха участие във второто онлайн състезание по програмиране от Детската академия на Телерик. Турнирът се проведе онлайн на 17.12.2011 г. във всички школи от Академията по програмиране.

Systezanie po programirane - Telerik Kids Academy

Заради високият интерес от страна на четвъртокласниците и за да бъдат изпитвани те при равни условия, задачите този път бяха разделени по трудност за отделните възрастови групи. По този начин децата от четвърти клас се състезаваха единствено със свои връстници, а задачите по програмиране отговаряха на знанията и подготовката им.

Разчупвайки стереотипа, наложен по националните турнири по програмиране и олимпиадите по информатика, Академията на Телерик за деца се старае да повиши интереса и мотивацията на най-малките да се състезават. Резултатите на децата показват, че разделянето на четвъртокласниците от петокласниците е добра практика, която смятаме да продължим.

Резултатите от второто състезание на Детската академия на Телерик, както и повече информация за задачите.


20/12/2011

Други избрани новини

28/09/2020

Защо да учиш дигитални науки?

Независимо дали ще избереш да се занимаваш с програмиране или да се развиваш в друга област, уменията да управляваш дигиталните технологии и да пишеш код, ще ти помогнат да си намериш перспективна и интересна работа и да се превърнеш в предпочитан специалист. Как може да стане това?

29/09/2020

Защо да учиш алгоритмично програмиране?

Чудиш се дали алгоритмичното програмиране е за теб? Юлия Димитрова е преподавател по информатика и ИТ с изключителен опит. От 20 години тя подготвя състезатели по програмиране и е обучила над 200 деца. В следващите редове тя ще ти разкаже малко повече за програмата на Училищна Телерик Академия и тайните на алгоритмичното програмиране.

06/08/2020

Ученикът учител – Цветелин Цецков

Цветелин Цецков е част от преподавателската ни мрежа в направление „Разработка на игри“ за 8-12 клас. Той е само на 19 години, но вече има зад гърба си една година опит като преподавател в родния си град. В следващите редове ще ни разкаже какво е да си едновременно учител и ученик и защо се е насочил към преподаването.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин