×
academy-school-top-info
За да предпазим своите ученици и учители, обученията в Училищна Телерик Академия временно ще се провеждат онлайн.
Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Нови школи по програмиране в Telerik Kids Academy

02/02/2012

Благоевград, Смолян, Видин и София ще разполагат с нови учебни центрове по програмиране за деца

През втория учебен срок Детската академия на Телерик по програмиране открива школи в три нови града: Благоевград, Смолян и Видин, както и нова школа за ученици до шести клас в София. Школите ще се ръководят от преподаватели в местните математически и природо-математически гимназии и ще ползват учебните материали и ресурси на Академията на Телерик.

Какво ни предстои?

Новите школи ще стартират обученията си през месеците февруари и март 2012 г. Уроците са подходящи за всички деца, които проявяват интерес към компютрите и харесват математиката. Учебните занятия по традиция се провеждат веднъж или два пъти седмично, като всеки месец децата имат възможност да се състезават онлайн и да премерят сили с всички възпитаници на Академията.

Запишете детето си в Telerik Kids Academy София - онлайн регистрация или в най-удобната за вас школа по програмиране за деца , като се свържете директно с ръководителя на кръжока.

Какво направихме до тук?

След изключително успешния старт на Детската академия в редица български градове, Telerik Academy реши да добави четири нови школи. В рамките на първия учебен срок в Академията по програмиране за деца участваха над 150 деца, които за първи път се изправят пред предизвикателството да програмират. Учениците много бързо усвоиха материала и започнаха да участват в организираните от школите състезания. Голяма част от тях се състезаваха и в официалните национални турнири по информатика, заемайки челни места в класиранията.

Видео уроци

Кръжоците по по програмиране за най-малките начинаещи програмисти се организират с помощта на водещата софтуерна фирма Телерик. За да бъде инициативата полезна за възможно най-много деца от цяла България, преподаватели от Академията ще записват своите уроци, които в последствие ще бъдат публикувани в сайта на Академията.

02/02/2012

Други избрани новини

28/09/2020

Защо да учиш дигитални науки?

Независимо дали ще избереш да се занимаваш с програмиране или да се развиваш в друга област, уменията да управляваш дигиталните технологии и да пишеш код, ще ти помогнат да си намериш перспективна и интересна работа и да се превърнеш в предпочитан специалист. Как може да стане това?

29/09/2020

Защо да учиш алгоритмично програмиране?

Чудиш се дали алгоритмичното програмиране е за теб? Юлия Димитрова е преподавател по информатика и ИТ с изключителен опит. От 20 години тя подготвя състезатели по програмиране и е обучила над 200 деца. В следващите редове тя ще ти разкаже малко повече за програмата на Училищна Телерик Академия и тайните на алгоритмичното програмиране.

06/08/2020

Ученикът учител – Цветелин Цецков

Цветелин Цецков е част от преподавателската ни мрежа в направление „Разработка на игри“ за 8-12 клас. Той е само на 19 години, но вече има зад гърба си една година опит като преподавател в родния си град. В следващите редове ще ни разкаже какво е да си едновременно учител и ученик и защо се е насочил към преподаването.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин