Близо 1000 деца от цялата страна учат в „Детската академия на Телерик“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Близо 1000 деца от цялата страна учат в „Детската академия на Телерик“

14/11/2016
„Детската академия на Телерик“ стартира учебната 2016-2017 учебна година с рекорден брой ученици. Близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България вече се обучават безплатно на разработка на компютърни игри и алгоритмично програмиране. Вълнуваме се да споделим, че това е най-големият брой ученици в инициативата от създаването й през 2010 г. досега. 

Telerik_Kids_Academy

През тази учебна година учениците в „Детската академия на Телерик“ се обучават в 36 групи по програмиране в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово. Занятията се водят от 17 висококвалифицирани преподаватели. Целта на курсовете е да дадат възможност на повече деца от различни части на страната с да се запознаят с програмирането и най-новите технологии. 

През последните няколко години наблюдаваме все по-голям интерес на децата към технологиите и програмирането. За едно място в школата в София при всеки прием средно кандидатстват по три деца. За да отговорим на повишения интерес, в началото на ноември обявихме допълнителен прием за 60 свободни места в София. Кандидатстването включва две стъпки – регистрация в нашата онлайн система и явяване на входен изпит с 40 логически въпроса за 90 минути. Новата група ще започне на 26 ноември, а занятията ще се провеждат в учебния ни център.
14/11/2016

Други избрани новини

06/12/2016

5 медала за учениците ни на Есенния турнир

Учениците от „Детската академия на Телерик“ се представиха отлично на Националния есенен турнир по информатика, който се проведе от 27 до 29 ноември в Шумен. Състезателите в група Е (4-ти и 5-и клас) завоюваха общо 5 медала – 2 златни и три бронзови – и две грамоти за отлично представяне. Медалите отидоха при школите в София и Варна.

25/11/2016

Какво е научил Димо Чанев в „Училищна Телерик Академия“

Здравейте! Казвам се Димо, на 15 г. съм и уча в СМГ „Паисий Хилендарски“. Интересът ми към компютрите и съответно програмирането се прояви, когато бях на 10 г. За мен беше много любопитно да разбера нещо повече за работата на съвременния компютър. След две години търсене на подходящо място, в което да се обучавам, попаднах на „Училищна Телерик Академия“.

01/11/2016

Отбелязахме Европейската седмица на програмирането

С редица безплатни обучения на 22 октомври отбелязахме европейската седмица на програмирането в „Академията на Телерик“. Над 500 ученици от 1-ви до 12-и клас участваха в занятията на Dojo@TelerikAcademy, „Детската академия на Телерик“ и „Училищната академия на Телерик“ в София.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин