5 медала за учениците ни на Есенния турнир
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

5 медала за учениците ни на Есенния турнир

06/12/2016

Учениците от „Детската академия на Телерик“ се представиха отлично на Националния есенен турнир по информатика, който се проведе от 27 до 29 ноември в Шумен. Състезателите в група Е  (4-ти и 5-и клас) завоюваха общо 5 медала – 2 златни и три бронзови – и две грамоти за отлично представяне. Медалите отидоха при школите в София и Варна. 

„Детската академия на Телерик“ имаше силно представяне и в категорията на шестокласниците (D).  Всички медалисти в нея са бивши ученици на инициативата, както и 40% от всички участници.  

Medals

В турнира се състезаваха общо 222 ученици от 4-ти до 12-и клас от 16 области – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, София, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол. Тя бяха разпределени в пет групи. 

Паралелно с турнира за осма поредна година се организира и международно състезание по информатика по формàта на международната олимпиада по информатика.

Припомняме ви, че 50% от учениците от 4-ти, 5-ти и 6-ти клас, класирани в „Националната ранглиста листа на състезателите по информатика в България“ за учебната 2015/2016 г., са се обучавали в „Детската академия на Телерик“.

06/12/2016

Други избрани новини

20/12/2016

Основателите на Telerik поемат бъдещoто развитие на „Академията на Телерик”

Изключително се вълнуваме да съобщим, че от началото на 2017 г. „Академията на Телерик“ поема по нов вълнуващ път. Инициативата ще бъде отделена от Progress като независима организация, ръководена от четиримата основатели на Telerik - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев. Вярваме, че най-доброто й бъдеще е именно в ръцете на нейните създатели.

09/12/2016

„Часът на програмирането“ в Dojo@TelerikAcademy

На 3 декември по случай глобалния „Час на програмирането“ заедно с CoderDojo България организирахме допълнителна работилница в Dojo@TelerikAcademy за ученици от първи до трети клас. Включиха се над 60 деца, които заедно с менторите разработиха първата си игра.

25/11/2016

Какво е научил Димо Чанев в „Училищна Телерик Академия“

Здравейте! Казвам се Димо, на 15 г. съм и уча в СМГ „Паисий Хилендарски“. Интересът ми към компютрите и съответно програмирането се прояви, когато бях на 10 г. За мен беше много любопитно да разбера нещо повече за работата на съвременния компютър. След две години търсене на подходящо място, в което да се обучавам, попаднах на „Училищна Телерик Академия“.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин