×
academy-school-top-info
Приемът за учебната 2020-2021 г. в 6 града е все още отворен. КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА.
news-banner

Новини

Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ 2011

05/12/2011

Есенният турнир по информатика в Шумен тази година събра ученици от цяла България, както и състезатели по информатика от редица съседни държави: Русия, Молдова, Румъния, Хърватия и др.

Над 150 деца на възраст между 10 и 18 години взеха участие в оспорвания турнир. Традиционно интересът към състезанието в групи A и B (сред най-големите) беше изключително висок. Забележителното в тазгодишното издание на турнира беше големият брой петокласници и четвъртокласници. Според преподавателите по информатика увеличаването броя на състезателите се дължи най-вече на Telerik Kids Academy школите.

Есенен турнир по информатика - децата от Telerik Kids Academy

Малките ни програмисти представляваха над 80% от участниците в група E (четвърти и пети клас) в турнира „Джон Атанасов“. Въпреки сложността на задачите в състезанието, децата се представиха повече от отлично.

Шестима петокласници завършиха състезанието с максимален брой точки:

Александър Тонев Кръстев

Варна

Борис Евгениев Велковски

Плевен

Ива Ивалинова Иванова

Плевен

Никол Стоянова Коцева

Плевен

Радослав Стоянов Димитров

Пловдив

Цвета  Огнянова Тодорова

Габрово

Всички резултати от турнира можете да видите тук: Rezultati-Esenen Turnir po Informatika

Учениците от Детската академия на Телерик завладяха с лекота първите места в състезанието! Пожелаваме им успехи и на предстоящите състезания и олимпиади по информатика.

05/12/2011

Други избрани новини

28/09/2020

Защо да учиш дигитални науки?

Независимо дали ще избереш да се занимаваш с програмиране или да се развиваш в друга област, уменията да управляваш дигиталните технологии и да пишеш код, ще ти помогнат да си намериш перспективна и интересна работа и да се превърнеш в предпочитан специалист. Как може да стане това?

29/09/2020

Защо да учиш алгоритмично програмиране?

Чудиш се дали алгоритмичното програмиране е за теб? Юлия Димитрова е преподавател по информатика и ИТ с изключителен опит. От 20 години тя подготвя състезатели по програмиране и е обучила над 200 деца. В следващите редове тя ще ти разкаже малко повече за програмата на Училищна Телерик Академия и тайните на алгоритмичното програмиране.

06/08/2020

Ученикът учител – Цветелин Цецков

Цветелин Цецков е част от преподавателската ни мрежа в направление „Разработка на игри“ за 8-12 клас. Той е само на 19 години, но вече има зад гърба си една година опит като преподавател в родния си град. В следващите редове ще ни разкаже какво е да си едновременно учител и ученик и защо се е насочил към преподаването.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин