×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения дигитални нинджи. Приемът за учебната 2020-2021 г. е отворен. КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА.
news-banner

Новини

Кандидатстване в Училищна Телерик Академия в 3 лесни стъпки

09/09/2019

Насоки за родители

News_кандидатстване

Ако искате да подготвите детето си за професиите на бъдещето, в Училищна Телерик Академия ще намерите специализирани за всяка възраст програми, които ще го въоръжат с нужните дигитални умения. В тях ще се научи да управлява технологиите, ще опознае основите на програмирането и развие логическото си мислене и креативност - и това е само началото.

Всички обучения са безплатни. Единственото, което стои между детето ви и участието му в Училищна Телерик Академия, е успешното му кандидатстване. Затова споделяме как да кандидатствате в 3 лесни стъпки. 

  1. Избор на най-подходящата програма 

Организираме програми за всички класове:

  • Въведение в програмирането със Scratch (1-3 клас) – само в София. Приемът в тази програма се различава - т.к. не изисква кандидатстване. Необходимо е да се регистирате в началото на октомври, като местата са ограничени и регистрацията затваря след запълването им.
  • Дигитални науки (4-7 и 8-12 клас) – встъпителна за останалите ни програми. Тук детето ти ще се запознае с професиите на бъдещето и ще провери дали програмирането му е интересно. 

  • Алгоритмично програмиране (4-7 клас) – програмата е подходяща за ученици със състезателен дух и интерес към математиката. Детето ще усвои програмирането в дълбочина и ще се подготви за състезания по информатика.  

  • Разработка на игри (4-7 и 8-12 клас) – учениците ще започнат да програмират с едни от най-популярните технологии и ще разработват интерактивни игри. Не са необходими предварителни знания по програмиране.  

  • Разработка на уеб приложения (8-12 клас) - учениците ще създават динамични уеб сайтове и професионални уеб приложения с най-модерните технологии. 

Разгледайте програмите във вашия град и ако се колебаете между няколко, съветваме ви да изберете най-подходящата спрямо интересите, хобитата и любимите предмети на детето. Използвайте секцията „За родители“ като сигурна отправна точка.  

Ако не намирате програма в вашия град, разгледайте какво предлагаме в региона или какво е необходимо за стартиране на нова школа

Вече избрахте обучение заедно с вашето дете? Тогава сте готови да преминете към следващата стъпка. 

кандидатстване

2. Онлайн кандидатстване 

Необходимо е да създадете индивидуален профил на детето с негов или ваш имейл, който ще следите активно. На него ще получавате информация за приема и обучението. Ако детето бъде прието, ще използва този профил до края на обучението си при нас и при всяко ново кандидатстване в следващи приемни кампании.  

Ако имате няколко деца, които кандидатстват в Училищна Телерик Академия, всяко от тях трябва да има различен имейл и съотвено индивидуален профил.  

За да завършите успешно регистрацията, трябва да попълните всички полета докрай, докато не получите имейл с потвърждение. Когато стигнете до стъпка „Поздравления“ с информация за избраната школа и входен изпит, кандидатурата ви е приета. Честито! 

3. Преминаване на входен изпит 

Качествата, които търсим, са добро логическо мислене и разбиране. Предварителна подготовка не е необходима. Ако все пак искате детето ви да има предварителна подготовка, всякакви сборници и онлайн материали с логически задачи ще бъдат от полза. 

Изпитът се състои от 30 въпроса, с продължителност 60 минути, а детето ще има право да си води бележки и да използва калкулатор и чертожни инструменти. За да се запознаете с вида на изпита и задачите в него, вижте типовете въпроси тук: 

Какво следва? 

Това беше финалната стъпка в просеца по кандидатстване. Тъй като класирането се базира на резултатите на всички кандидати, ще получите известие по имейл с информация дали детето е прието до седмица след края на всички приемни изпити.  

Резултатите от теста му може да видите в неговия профила до един ден след входния изпит. Проверявайте профила в системата ни и имейла си редовно, включително и спам папката. 

Очакваме с нетърпение кандидатурата на вашия ученик!  Ако не откривате информацията, която ви вълнува тук, разгледайте нашата секция „Често задавани въпроси“. 

09/09/2019

Други избрани новини

01/09/2020

Как да подадете кандидатурата на детето си в Училищна Телерик Академия?

Ако искате да подготвите детето си за професиите на бъдещето, в Училищна Телерик Академия ще намерите специализирани за всяка възраст програми, които да го въоръжат с нужните дигитални умения. Ето как всяко дете да кандидатства в Училищна Телерик Академия в няколко лесни стъпки.

06/08/2020

Ученикът учител – Цветелин Цецков

Цветелин Цецков е част от преподавателската ни мрежа в направление „Разработка на игри“ за 8-12 клас. Той е само на 19 години, но вече има зад гърба си една година опит като преподавател в родния си град. В следващите редове ще ни разкаже какво е да си едновременно учител и ученик и защо се е насочил към преподаването.

21/05/2020

Преподаването онлайн - учителите споделят

COVID-19 промени за дни образователната система и традиционните методи за учене, но също така предизвиква способността ни да се адаптираме. Допитахме се до част от преподавателите в Училищна Телерик Академия за промените и уроците, вследствие на преминаването към онлайн формат. Какви са предизвикателствата и как се справят с тях? Виж какво споделиха част от тях.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин