Кандидатстване в Училищна Телерик Академия в 3 лесни стъпки
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Кандидатстване в Училищна Телерик Академия в 3 лесни стъпки

09/09/2019

Насоки за родители

News_кандидатстване

Ако искате да подготвите детето си за професиите на бъдещето, в Училищна Телерик Академия ще намерите специализирани за всяка възраст програми, които ще го въоръжат с нужните дигитални умения. В тях ще се научи да управлява технологиите, ще опознае основите на програмирането и развие логическото си мислене и креативност - и това е само началото.

Всички обучения са безплатни. Единственото, което стои между детето ви и участието му в Училищна Телерик Академия, е успешното му кандидатстване. Затова споделяме как да кандидатствате в 3 лесни стъпки. 

  1. Избор на най-подходящата програма 

Организираме програми за всички класове:

  • Въведение в програмирането със Scratch (1-3 клас) – само в София. Приемът в тази програма се различава - т.к. не изисква кандидатстване. Необходимо е да се регистирате в началото на октомври, като местата са ограничени и регистрацията затваря след запълването им.
  • Дигитални науки (4-7 и 8-12 клас) – встъпителна за останалите ни програми. Тук детето ти ще се запознае с професиите на бъдещето и ще провери дали програмирането му е интересно. 

  • Алгоритмично програмиране (4-7 клас) – програмата е подходяща за ученици със състезателен дух и интерес към математиката. Детето ще усвои програмирането в дълбочина и ще се подготви за състезания по информатика.  

  • Разработка на игри (4-7 и 8-12 клас) – учениците ще започнат да програмират с едни от най-популярните технологии и ще разработват интерактивни игри. Не са необходими предварителни знания по програмиране.  

  • Разработка на уеб приложения (8-12 клас) - учениците ще създават динамични уеб сайтове и професионални уеб приложения с най-модерните технологии. 

Разгледайте програмите във вашия град и ако се колебаете между няколко, съветваме ви да изберете най-подходящата спрямо интересите, хобитата и любимите предмети на детето. Използвайте секцията „За родители“ като сигурна отправна точка.  

Ако не намирате програма в вашия град, разгледайте какво предлагаме в региона или какво е необходимо за стартиране на нова школа

Вече избрахте обучение заедно с вашето дете? Тогава сте готови да преминете към следващата стъпка. 

кандидатстване

2. Онлайн кандидатстване 

Необходимо е да създадете индивидуален профил на детето с негов или ваш имейл, който ще следите активно. На него ще получавате информация за приема и обучението. Ако детето бъде прието, ще използва този профил до края на обучението си при нас и при всяко ново кандидатстване в следващи приемни кампании.  

Ако имате няколко деца, които кандидатстват в Училищна Телерик Академия, всяко от тях трябва да има различен имейл и съотвено индивидуален профил.  

За да завършите успешно регистрацията, трябва да попълните всички полета докрай, докато не получите имейл с потвърждение. Когато стигнете до стъпка „Поздравления“ с информация за избраната школа и входен изпит, кандидатурата ви е приета. Честито! 

3. Преминаване на входен изпит 

Качествата, които търсим, са добро логическо мислене и разбиране. Предварителна подготовка не е необходима. Ако все пак искате детето ви да има предварителна подготовка, всякакви сборници и онлайн материали с логически задачи ще бъдат от полза. 

Изпитът се състои от 30 въпроса, с продължителност 60 минути, а детето ще има право да си води бележки и да използва калкулатор и чертожни инструменти. За да се запознаете с вида на изпита и задачите в него, вижте типовете въпроси тук: 

Какво следва? 

Това беше финалната стъпка в просеца по кандидатстване. Тъй като класирането се базира на резултатите на всички кандидати, ще получите известие по имейл с информация дали детето е прието до седмица след края на всички приемни изпити.  

Резултатите от теста му може да видите в неговия профила до един ден след входния изпит. Проверявайте профила в системата ни и имейла си редовно, включително и спам папката. 

Очакваме с нетърпение кандидатурата на вашия ученик!  Ако не откривате информацията, която ви вълнува тук, разгледайте нашата секция „Често задавани въпроси“. 

09/09/2019

Други избрани новини

07/03/2020

Женската страна на програмирането

В най-женския месец ви срещаме с две прекрасни и ученолюбиви млади дами - Мария и Виолета, които се обучават в програмата по разработка на уеб приложения на Училищна Телерик Академия. Повече за мотивацията им да се занимават с програмиране и бъдещите им планове, може да видите в следващите редове.

18/12/2019

Шеметна година за Училищна Телерик Академия

2019 г. беше изключително динамична за Училищна Телерик Академия и изпълнена с успехи. За да сте в крак със случващото се, споделяме кратко обобщение на постигнатото тази година и плановете ни за следващата. Прочетете докрай, за да научите какво предстои през 2020 г.

09/09/2019

Отваряме приема за учебната 2019-2020 г. в 90 школи в 25 града

Новата учебна година в Училищна Телерик Академия започва с летящ старт. Поставяме началото, като отваряме врати в над 90 школи в рекордните 25 града в цялата страна. Стартираме приема за програмите ни за 4-7 и 8-12 клас. Учениците ще могат да кандидатстват онлайн през сайта ни до 22-ри септември в София и до 29-ти за останалите градове в страната.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин