Шеметна година за Училищна Телерик Академия
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Шеметна година за Училищна Телерик Академия

18/12/2019

2019 г. беше изключително динамична за Училищна Телерик Академия и изпълнена с успехи.

За да сте в крак със случващото се, споделяме кратко обобщение на постигнатото тази година и плановете ни за следващата. Прочетете докрай, за да научите какво предстои през 2020 г.

Равносметката от 2019 г.

  • Започнахме учебната 2019-2020 г. със 102 школи в България за 1-12 клас – 60% увеличение спрямо предходната година, когато имахме 65 школи;
  • Приехме и обучаваме безплатно на програмиране и дигитални науки над 2000 деца – с 400 повече в сравнение с учебната 2018-2019 г.;
  • Отворихме школи в 10 нови локации и вече обхващаме 25 града в страната.
Bulgarian map of Telerik Academy School

 

Планирахме да започнем учебната 2019-2020 година с 80 школи в 20 града. Добрата новина е, че с подкрепата на наши съмишленици успяхме да разширим въздействието ни и да надминем първоначалните си цели.

Така стартирахме 102 кохорти в 25 града в България. С помощта на 50 учители в цялата страна, обучаваме над 2000 деца.

  • Удвоихме мащаба на новите си програми за дигитална наука и разработка на игри за 4-7 и 8-12 клас в България;
  • Изградихме изцяло нова програма по уеб разработката за 8-12 клас, която стартира пилотно в София;
  • Проведохме безплатни обучения за над 70 преподаватели от страната по програмата на МОН „Занимания по интереси“ и отворихме учебните си материали за тях, за да достигнат до още над 1000 ученици;
  • Организирахме състезание по разработка на игри с над 100 участници, които демонстрираха новите си умения;
  • Добавихме 44 партньора, които допринасят за реализацията на регионалните ни школи.

Накратко, не само успяхме да изпълним заложените планове, но и да ги задминем. Затова си поставяме още по-смели и амбициозни такива за 2020 година.

Целите за 2020 г.

Целта ни за учебната 2020-2021 година е да достигнем до 2700 ученици и да разширим обхвата на програмите ни с нови школи и градове. Планираме да стартираме 132 школи и да добавим локации, в които все още не присъстваме.

Междувременно не спираме да надграждаме и развиваме програмите си, с които подготвяме учениците за дигиталното бъдещето. Също да обучаваме повече учители, които да бъдат двигатели на промяната в образованието.

Плановете ни за следващите години са още по-амбициозни. Да обучим общо 12 000 ученици в 35+ български града до 2024 г.

Как заедно постигаме повече

За постигането на тези цели разчитаме на съмишленици като вас – родители и приятели, организации, компании и общини. С Ваша помощ ще продължаваме да подготвяме учениците за професиите на бъдещето и изграждаме едно будно, знаещо и можещо поколение.

Подкрепете ни с еднократно или месечно дарение. Така ще ни помогнете да запазим програмите си безплатни и да достигнем до още повече деца.

18/12/2019

Други избрани новини

24/03/2020

10 правила за безопасно сърфиране в интернет

В условията на извънредно положение училищата и учениците трябваше да преминат към онлайн обучение. За всички ситуацията е нова и изисква да се приспособим, като повече от всякога ключови за деца, родители и учители са дигиталните умения и безопасност. Затова със серия от постове ще ти помогнем да бъдеш уверен във време, в което всичко се случва онлайн.

07/03/2020

Женската страна на програмирането

В най-женския месец ви срещаме с две прекрасни и ученолюбиви млади дами - Мария и Виолета, които се обучават в програмата по разработка на уеб приложения на Училищна Телерик Академия. Повече за мотивацията им да се занимават с програмиране и бъдещите им планове, може да видите в следващите редове.

09/09/2019

Кандидатстване в Училищна Телерик Академия в 3 лесни стъпки

Ако искате да подготвите детето си за професиите на бъдещето, в Училищна Телерик Академия ще намерите специализирани за всяка възраст програми, които ще го въоръжат с нужните дигитални умения. В тях ще се научи да управлява технологиите, ще опознае основите на програмирането и развие логическото си мислене и креативност - и това е само началото.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин