Приемът в школите на Училищна Телерик Академия в Габрово, Враца и Разград се удължава до 7 октомври
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Приемът в школите на Училищна Телерик Академия в Габрово, Враца и Разград се удължава до 7 октомври

03/10/2018

Telerik Academy School

По случай Европейската седмица на програмирането удължаваме приема за безплатните си школи по програмиране и дигитални науки за ученици в 4-7 и 8-12 клас от Габрово, Враца и Разград до 7 октомври.

Кандидатстването става през сайта на Училищна Телерик Академия. Изисква се единствено онлайн регистрация и явяване на входен тест с логически задачи. Не са необходими предварителни познания в областта.

Всяка от програмите е с продължителност 100 учебни часа, разпределени през учебната година. Обученията се водят от опитни преподаватели и специалисти в областта, а след успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.

За ученици в 4-7 клас

Учениците от 4-ти до 7-ми клас могат да започнат да се подготвят за професиите на бъдещето  и да развият логическото си мислене и уменията си да решават проблеми с програмите:

  • „Дигитални науки“ - учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Правят първите си стъпки в програмирането и научават как да се предпазват от опасностите в интернет.
  • „Алгоритмично програмиране“ – програмата навлиза в дълбочина в света на програмирането, като подготвя учениците за участие в състезания и олимпиади по информатика.

За ученици в 8-12 клас

Специализираните за гимназиалните ученици програми подпомагат тяхната кариерна ориентация и последваща професионална реализация.

  • „Дигитални науки“ - учениците научават какво стои зад някои от най-новите технологии: роботика, изкуствен интелект, 3D принтери и виртуална реалност и как да ги управляват. Създават първите си програми и разбират как да учат по-бързо и ефективно.
  • „Разработка на игри“ - участниците усвояват едни от най-използваните технологии за програмиране в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават как сами да създават интерактивни компютърни игри и да решават технологични проблеми.

За Училищна Телерик Академия

В рамките на учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия организира безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Враца, Габрово, Разград и др.

Училищна Телерик Академия в цялата страна, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

03/10/2018

Други избрани новини

16/01/2019

Ученици, които отиват на училище с желание

Атанаска Мишонова е част от Училищна Телерик Академия вече повече от 5 години, а през обученията ѝ са преминали над 150 деца. Атанаска е учител по информатика и информационни технологии в СУ „Отец Паисий“ в Кърджали и забелязва, че когато се провеждат школите на Академията, училището се оживява. „Учениците идват да учат, без присъствието им в училище да е задължително.“

12/12/2018

Добрите неща се случват не само по Коледа

Обучение, което подготвя следващите поколения за успешно бъдеще - достъпно за всички, всяка година. Това е мисията на Училищна Телерик Академия. А успехите на нашите ученици са доказателството за положителния ефект. За да продължим безплатните си програми по програмиране и дигитални технологии и да достигнем до още повече деца, имаме нужда от съмишленици като вас.

05/09/2018

Стартираме 65 безплатни школи по програмиране и дигитални науки в 15 града в страната

На 3 септември стартира приемът за новата учебна година в Училищна Телерик Академия. Предстоят нови безплатни обучения по програмиране и дигитални науки за ученици от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин