Какво е научил Димо Чанев в „Училищна Телерик Академия“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Какво е научил Димо Чанев в „Училищна Телерик Академия“

25/11/2016

Интересно ли ви е да разберете как продължават развитието си учениците от „Училищна Телерик Академия“? Прочетете разказа на Димо Чанев, който се е обучавал в инициативата и благодарение на натрупаните знания е получил и първото си предложение за работа.

Dimo_Chanev
Здравейте! Казвам се Димо, на 15 г. съм и уча в СМГ „Паисий Хилендарски“. Интересът ми към компютрите и съответно програмирането се прояви, когато бях на 10 г. За мен беше много любопитно  да разбера нещо повече за работата на съвременния компютър. След две години търсене на  подходящо място, в което да се обучавам, попаднах на „Училищна Телерик Академия“. 

На курсовете по „C++ алгоритмично програмиране“ и „JavaScript & HTML5 разработка на игри“, които са част от „Училищна Телерик Академия“, научих как се съставят и прилагат алгоритми и как се правят игри за уеб браузъри. Получих и добра подготовка за състезанията и  олимпиадите по информатика.

Най-големият софтуерен проект, който съм правил, не е свързан нито с игрите, нито с алгоритмите, а с ASP.NET MVC платформата, разработена за улеснено писане на уеб приложения. За нея получих знания в друга инициатива - „Училищната академия на Телерик“. Проектът се казва Phosto и представлява услуга за фото хостинг.

Благодарение на знанията, придобити в школите, получих и първото си предложение за работа. Също така в „Училищна Телерик Академия“ се запознах с много хора, някои от които станаха мои приятели. В момента разучавам нови софтуерни технологии (Node.js и Simple Directmedia layer) и програмни езици (Haskell, Rust и CoffeeScript).

На всички, които искат да се занимават с програмиране, бих казал: „Това е необятна наука. По време на обучението е напълно нормално да се сблъсквате с трудности, но точно това е забавното и интересното. Така че не се плашете, а ако имате интерес, се гмурнете смело в морето на програмирането.“

25/11/2016

Други избрани новини

09/12/2016

„Часът на програмирането“ в Dojo@TelerikAcademy

На 3 декември по случай глобалния „Час на програмирането“ заедно с CoderDojo България организирахме допълнителна работилница в Dojo@TelerikAcademy за ученици от първи до трети клас. Включиха се над 60 деца, които заедно с менторите разработиха първата си игра.

06/12/2016

5 медала за учениците ни на Есенния турнир

Учениците от „Детската академия на Телерик“ се представиха отлично на Националния есенен турнир по информатика, който се проведе от 27 до 29 ноември в Шумен. Състезателите в група Е (4-ти и 5-и клас) завоюваха общо 5 медала – 2 златни и три бронзови – и две грамоти за отлично представяне. Медалите отидоха при школите в София и Варна.

14/11/2016

Близо 1000 деца от цялата страна учат в „Детската академия на Телерик“

„Детската академия на Телерик“ стартира учебната 2016-2017 учебна година с рекорден брой ученици. Близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България вече се обучават безплатно на разработка на компютърни игри и алгоритмично програмиране. Вълнуваме се да споделим, че това е най-големият брой ученици в инициативата от създаването й през 2010 г. досега, като през последните няколко години за едно място в школата в София средно кандидатстват по 3 деца.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин