с подкрепата на
abf-logo
news-banner

Новини

Приемът в школите на Училищна Телерик Академия в Габрово, Враца и Разград се удължава до 7 октомври

03/10/2018

Telerik Academy School

По случай Европейската седмица на програмирането удължаваме приема за безплатните си школи по програмиране и дигитални науки за ученици в 4-7 и 8-12 клас от Габрово, Враца и Разград до 7 октомври.

Кандидатстването става през сайта на Училищна Телерик Академия. Изисква се единствено онлайн регистрация и явяване на входен тест с логически задачи. Не са необходими предварителни познания в областта.

Всяка от програмите е с продължителност 100 учебни часа, разпределени през учебната година. Обученията се водят от опитни преподаватели и специалисти в областта, а след успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.

За ученици в 4-7 клас

Учениците от 4-ти до 7-ми клас могат да започнат да се подготвят за професиите на бъдещето  и да развият логическото си мислене и уменията си да решават проблеми с програмите:

  • „Дигитални науки“ - учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Правят първите си стъпки в програмирането и научават как да се предпазват от опасностите в интернет.
  • „Алгоритмично програмиране“ – програмата навлиза в дълбочина в света на програмирането, като подготвя учениците за участие в състезания и олимпиади по информатика.

За ученици в 8-12 клас

Специализираните за гимназиалните ученици програми подпомагат тяхната кариерна ориентация и последваща професионална реализация.

  • „Дигитални науки“ - учениците научават какво стои зад някои от най-новите технологии: роботика, изкуствен интелект, 3D принтери и виртуална реалност и как да ги управляват. Създават първите си програми и разбират как да учат по-бързо и ефективно.
  • „Разработка на игри“ - участниците усвояват едни от най-използваните технологии за програмиране в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават как сами да създават интерактивни компютърни игри и да решават технологични проблеми.

За Училищна Телерик Академия

В рамките на учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия организира безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Враца, Габрово, Разград и др.

Училищна Телерик Академия в цялата страна, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

03/10/2018

Други избрани новини

04/06/2019

Незабравимо състезание по разработка на игри в Деня на детето

Тази година отбелязахме 1 юни по още по-вълнуващ, изпълнен с много празнично настроение и приятни емоции начин. В Училищна Телерик Академия в София организирахме ежегодното състезание по разработка на игри „GameDev“ за ученици от школите ни. Те разполагаха с пет астрономически часа, за да създадат своите страхотни игри и да покажат какво са научили през годината.

15/02/2019

От школите на Училищна Телерик Академия до Оксфордския университет

Радослав е сред първите участници в Училищна Телерик Академия за деца, а сега му предстои да бъде студент в едно от водещите учебни заведения в света - Оксфордския университет. За място в него всяка година се борят над 20 хил. кандидати. Повече за подготовката му, предизвикателствата и успехите по пътя вижте от интервюто ни с Радослав.

26/03/2019

На гости от Босна и Херцеговина и Черна гора

През март организирахме специална работилница за 40 момичета от Босна и Херцеговина и Черна гора в Училищна Телерик Академия. Страхотната група от ученици и студенти на възраст между 17 и 22 г. посетиха България по покана на Български център на жените в технологиите (BCWT) в рамките на програмата „Female Youth 4ICT“ и бяха наши гости.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин