×
academy-school-top-info
Приемът за учебната 2019-2020 г. е отворен до 23/09 в София и до 29/09 в страната. КАНДИДАТСТВАЙ.
news-banner

Новини

Приемът в школите на Училищна Телерик Академия в Габрово, Враца и Разград се удължава до 7 октомври

03/10/2018

Telerik Academy School

По случай Европейската седмица на програмирането удължаваме приема за безплатните си школи по програмиране и дигитални науки за ученици в 4-7 и 8-12 клас от Габрово, Враца и Разград до 7 октомври.

Кандидатстването става през сайта на Училищна Телерик Академия. Изисква се единствено онлайн регистрация и явяване на входен тест с логически задачи. Не са необходими предварителни познания в областта.

Всяка от програмите е с продължителност 100 учебни часа, разпределени през учебната година. Обученията се водят от опитни преподаватели и специалисти в областта, а след успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.

За ученици в 4-7 клас

Учениците от 4-ти до 7-ми клас могат да започнат да се подготвят за професиите на бъдещето  и да развият логическото си мислене и уменията си да решават проблеми с програмите:

  • „Дигитални науки“ - учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Правят първите си стъпки в програмирането и научават как да се предпазват от опасностите в интернет.
  • „Алгоритмично програмиране“ – програмата навлиза в дълбочина в света на програмирането, като подготвя учениците за участие в състезания и олимпиади по информатика.

За ученици в 8-12 клас

Специализираните за гимназиалните ученици програми подпомагат тяхната кариерна ориентация и последваща професионална реализация.

  • „Дигитални науки“ - учениците научават какво стои зад някои от най-новите технологии: роботика, изкуствен интелект, 3D принтери и виртуална реалност и как да ги управляват. Създават първите си програми и разбират как да учат по-бързо и ефективно.
  • „Разработка на игри“ - участниците усвояват едни от най-използваните технологии за програмиране в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават как сами да създават интерактивни компютърни игри и да решават технологични проблеми.

За Училищна Телерик Академия

В рамките на учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия организира безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Враца, Габрово, Разград и др.

Училищна Телерик Академия в цялата страна, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

03/10/2018

Други избрани новини

09/09/2019

Отваряме приема за учебната 2019-2020 г. в 90 школи в 25 града

Новата учебна година в Училищна Телерик Академия започва с летящ старт. Поставяме началото, като отваряме врати в над 90 школи в рекордните 25 града в цялата страна. Стартираме приема за програмите ни за 4-7 и 8-12 клас. Учениците ще могат да кандидатстват онлайн през сайта ни до 22-ри септември в София и до 29-ти за останалите градове в страната.

09/09/2019

Кандидатстване в Училищна Телерик Академия в 3 лесни стъпки

Ако искате да подготвите детето си за професиите на бъдещето, в Училищна Телерик Академия ще намерите специализирани за всяка възраст програми, които ще го въоръжат с нужните дигитални умения. В тях ще се научи да управлява технологиите, ще опознае основите на програмирането и развие логическото си мислене и креативност - и това е само началото.

17/07/2019

Положителният ефект на Училищна Телерик Академия - инфографика

Вече близо 10 г. подготвяме следващите поколения за дигиталните професии на бъдещето с програми по алгоритмично програмиране, разработка на игри и дигитални науки. Обучили сме безплатно над 10 000 ученици досега, като през учебната 2018-2019 г. достигнахме рекордните 1600 деца в 65 школи. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин