×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

На гости от Босна и Херцеговина и Черна гора

26/03/2019
През март организирахме специална работилница за 40 момичета от Босна и Херцеговина и Черна гора в Училищна Телерик Академия. Страхотната група от ученици и студенти на възраст между 17 и 22 г. посетиха България по покана на Български център на жените в технологиите (BCWT) в рамките на програмата „Female Youth 4ICT“ и бяха наши гости. 


Telerik Academy School - Visit

В първата част на работилницата екипът ни запозна девойките с App Inventor - среда за визуално (блоково) програмиране, чрез която дори напълно начинаещи в програмирането могат да създадат работещи приложения за Android. Трейнърите ни им представиха интересни проекти като:

  • Talk To Me - програма, която позволява въвеждането на текст, след което приложението ги изговаря с предварително заложено произношение
  • Paint Pot - интересно приложение за рисуване върху готови снимки, което дава възможност снимките да се превърнат в колажи и хумористични произведения на изкуството.
Telerik Academy School - Visit

След това участничките имаха възможност самостоятелно да разработят свои приложения. Трейнърите ни влязоха в ролята на ментори, а момичетата избираха над кои проекти да работят. Сред най-впечатляващите резултати бяха: Space Invaders - популярна игра от 80-те, при която космическа ракета обстрелва извънземни нашественици, и Rock, paper, scissors - дигитален вариант на добре познатата детска игра „Камък, ножица, хартия“.

Telerik Academy School - Visit

В края на посещението си в Училищна Телерик Академия момичетата се запознаха с някои от компаниите в Campus X, където е базирана и Академията. Своята работа и възможностите в ИТ сектора представиха българската финтех компания Payhawk, фондът за рискови инвестиции в стартиращи компании Eleven и лидерът при платформите за управление на споделени пространства Office R&D.

26/03/2019

Други избрани новини

09/09/2019

Отваряме приема за учебната 2019-2020 г. в 90 школи в 25 града

Новата учебна година в Училищна Телерик Академия започва с летящ старт. Поставяме началото, като отваряме врати в над 90 школи в рекордните 25 града в цялата страна. Стартираме приема за програмите ни за 4-7 и 8-12 клас. Учениците ще могат да кандидатстват онлайн през сайта ни до 22-ри септември в София и до 29-ти за останалите градове в страната.

09/09/2019

Кандидатстване в Училищна Телерик Академия в 3 лесни стъпки

Ако искате да подготвите детето си за професиите на бъдещето, в Училищна Телерик Академия ще намерите специализирани за всяка възраст програми, които ще го въоръжат с нужните дигитални умения. В тях ще се научи да управлява технологиите, ще опознае основите на програмирането и развие логическото си мислене и креативност - и това е само началото.

17/07/2019

Положителният ефект на Училищна Телерик Академия - инфографика

Вече близо 10 г. подготвяме следващите поколения за дигиталните професии на бъдещето с програми по алгоритмично програмиране, разработка на игри и дигитални науки. Обучили сме безплатно над 10 000 ученици досега, като през учебната 2018-2019 г. достигнахме рекордните 1600 деца в 65 школи. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин