с подкрепата на
abf-logo
news-banner

Новини

На гости от Босна и Херцеговина и Черна гора

26/03/2019
През март организирахме специална работилница за 40 момичета от Босна и Херцеговина и Черна гора в Училищна Телерик Академия. Страхотната група от ученици и студенти на възраст между 17 и 22 г. посетиха България по покана на Български център на жените в технологиите (BCWT) в рамките на програмата „Female Youth 4ICT“ и бяха наши гости. 


Telerik Academy School - Visit

В първата част на работилницата екипът ни запозна девойките с App Inventor - среда за визуално (блоково) програмиране, чрез която дори напълно начинаещи в програмирането могат да създадат работещи приложения за Android. Трейнърите ни им представиха интересни проекти като:

  • Talk To Me - програма, която позволява въвеждането на текст, след което приложението ги изговаря с предварително заложено произношение
  • Paint Pot - интересно приложение за рисуване върху готови снимки, което дава възможност снимките да се превърнат в колажи и хумористични произведения на изкуството.
Telerik Academy School - Visit

След това участничките имаха възможност самостоятелно да разработят свои приложения. Трейнърите ни влязоха в ролята на ментори, а момичетата избираха над кои проекти да работят. Сред най-впечатляващите резултати бяха: Space Invaders - популярна игра от 80-те, при която космическа ракета обстрелва извънземни нашественици, и Rock, paper, scissors - дигитален вариант на добре познатата детска игра „Камък, ножица, хартия“.

Telerik Academy School - Visit

В края на посещението си в Училищна Телерик Академия момичетата се запознаха с някои от компаниите в Campus X, където е базирана и Академията. Своята работа и възможностите в ИТ сектора представиха българската финтех компания Payhawk, фондът за рискови инвестиции в стартиращи компании Eleven и лидерът при платформите за управление на споделени пространства Office R&D.

26/03/2019

Други избрани новини

26/03/2019

Шеметни резултати от НОИ 2019

Националната олимпиада по информатика събира на едно място най-добрите състезатели у нас. Тази година състезанието се проведе в Стара Загора на 15-17 март. Над 120 ученици се надпреварваха, а над половината (66%) от тях бяха възпитаници на Училищна Телерик Академия и се представиха феноменално. Вижте резултатите им.

15/02/2019

От школите на Училищна Телерик Академия до Оксфордския университет

Радослав е сред първите участници в Училищна Телерик Академия за деца, а сега му предстои да бъде студент в едно от водещите учебни заведения в света - Оксфордския университет. За място в него всяка година се борят над 20 хил. кандидати. Повече за подготовката му, предизвикателствата и успехите по пътя вижте от интервюто ни с Радослав.

26/03/2019

На гости от Босна и Херцеговина и Черна гора

През март организирахме специална работилница за 40 момичета от Босна и Херцеговина и Черна гора в Училищна Телерик Академия. Страхотната група от ученици и студенти на възраст между 17 и 22 г. посетиха България по покана на Български център на жените в технологиите (BCWT) в рамките на програмата „Female Youth 4ICT“ и бяха наши гости.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин