Добрите неща се случват не само по Коледа
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Добрите неща се случват не само по Коледа

12/12/2018
Telerik Academy School


Качествено обучение по програмиране и дигитални науки - целогодишно и достъпно за всички

Обучение, което подготвя следващите поколения за успешно бъдеще и е достъпно за всички. Това е мисията на Училищна Телерик Академия. А успехите и историите на нашите ученици са доказателството за положителния ефект от усилията ни. Ежедневно виждаме как програмите ни променят живота на децата. Примерите са много:

  • Ученици от цялата страна, запалени от програмирането, които пренасят интереса си и към други предмети и започват да обичат ученето. Развиват увереност, критическо мислене и ключови за дигиталното време умения.
  • Младежи в Кърджали, които преди участието си в Училищна Телерик Академия нямаха достъп до компютри вкъщи, днес познават технологиите и ги управляват с лекота.
  • Училище в Разград, което се превърна в пионер и притегателен център за децата от града и региона и за 5 г. обучи на програмиране над 350 деца.
  • Стотици наши възпитаници, които редовно се състезават в национални и международни олимпиади по информатика, печелят отличия и допринасят за това България да е в топ 5 страните с най-много медалисти.
  • Деца с увреден слух в София, които трупат знания по дигитални науки с наша програма, адаптирана специално за нуждите им.
  • Порасналите ни ученици, които започнаха обучението си преди 7 г., вече поемат по своя кариерен път. Част от тях се насочват към ИТ сектора, други се реализират успешно в различни индустрии, а трети избират преподаването и на свой ред подготвят следващите поколения за дигиталното бъдеще.

Какво постигнахме до тук

От 2010 г. до сега

Telerik Academy School Metrics

През учебната 2018-2019 г.

Telerik Academy School Metrics

Кои са следващите ни цели и как заедно ще ги постигнем

Положителният ефект вече е видим. Следващата ни цел е да направим програмата устойчива и още по-мащабна! Целта ни за учебната 2019-2020 г. е да приемем 2 000 ученици от цялата страна и да разширим обхвата на програмите ни с нови школи и градове.

Помогнете ни да го сторим с еднократно дарение или като станете наш дългосрочен съмишленик.

Какво споделят родители, учители и деца

„В Училищната Телерик Академия давате възможност за перспективно бъдеще на децата ни. Създавате общност и изграждате характери, преодолявате вродения „тинейджърски мързел“ и карате децата ни да искат да учат!“ - Аделина Банакиева, родител (София)

„Необходимо е да подготвим младите за предизвикателствата на времето, за да станат те умни и можещи хора,  които да управляват технологиите. Обучението трябва да започне във възможно най-ранна възраст, защото децата имат силна интуиция, която им помага много бързо да навлязат в света на технологиите.“ - Виолета Вазова, преподавател (Пловдив)

„Занятията в Училищна Телерик Академия са много интересни, а материалът се поднася с примери, близки до нас. Освен това с останалите ученици в школата станахме един отбор и си помагаме постоянно. Изведнъж светът на математиката и информатиката стана интересен и забавен.“ - Атанас Вълчев, ученик (Стара Загора)

Помогнете ни да дадем възможност на още повече ученици да се подготвят за дигиталното бъдеще! Ако припознавате нашата кауза за своя, подкрепете ни тук!

12/12/2018

Други избрани новини

15/02/2019

От школите на Училищна Телерик Академия до Оксфордския университет

Радослав е сред първите участници в Училищна Телерик Академия за деца, а сега му предстои да бъде студент в едно от водещите учебни заведения в света - Оксфордския университет. За място в него всяка година се борят над 20 хил. кандидати. Повече за подготовката му, предизвикателствата и успехите по пътя вижте от интервюто ни с Радослав.

16/01/2019

Ученици, които отиват на училище с желание

Атанаска Мишонова е част от Училищна Телерик Академия вече повече от 5 години, а през обученията ѝ са преминали над 150 деца. Атанаска е учител по информатика и информационни технологии в СУ „Отец Паисий“ в Кърджали и забелязва, че когато се провеждат школите на Академията, училището се оживява. „Учениците идват да учат, без присъствието им в училище да е задължително.“

03/10/2018

Приемът в школите на Училищна Телерик Академия в Габрово, Враца и Разград се удължава до 7 октомври

По случай Европейската седмица на програмирането удължаваме приема за безплатните си школи по програмиране и дигитални науки за ученици в 4-7 и 8-12 клас от Габрово, Враца и Разград до 7 октомври.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин