Да си само на 19, но с над три години професионален опит в сферата на програмирането – историята на Алекс Цветанов
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Да си само на 19, но с над три години професионален опит в сферата на програмирането – историята на Алекс Цветанов

19/04/2022

Alex Tsvetanov - Telerik Academy School

Алекс е пример за личност, която се е развила заедно с израстването на самата Академия. Той е минал през почти всички обучения, предлагани някога от Училищна Телерик Академия и Телерик Академия.

Още в 3-ти клас започва да посещава курсове по информатика в СМГ, водени от Явор Никифоров. Тогава, в стремежа си да напредне възможно най-бързо с материала, през зимната ваканция Алекс изчита целия учебник по информатика за 9 клас. Гладът за знания на младежа е незадоволим и започва да посещава курса, предвиден за две години по-големите от него петокласници.

В момента, в който Явор Никифоров е поканен да преподава към Училищна Телерик Академия, той привлича някои от най-изявените си ученици да му помагат. Алекс е един от тях. Задачата на помощниците е да оказват съдействие на учениците, които се затрудняват с материала. Алекс съвестно и отдадено влиза в ролята и помага на всеки, който има нужда. Споделя, че тази роля му е помогнала най-много да се развие и е научил най-много.

Alex Tsvetanov - Telerik Academy School alumni

В рамките на Училищна Телерик Академия, Алекс посещава следните програми: KIDs Academy, School Academy (с Java и разработка на игри) , Алго академията и Софтуерната Академия (2 модула – C# и  JavaScript), като всички изпити взима с отличие. Посочва, че в Академията е получил знания за алгоритмите, използването на C++, за състезателно програмиране, а също така е развил и комуникационни умения и такива за учене и работа в екип.

В свободното си време винаги се е стремял да се развива допълнително като е използвал за самообучението си материалите на Телерик Академия, насочени към студентите.

Алекс завършва Софийската математическа гимназия едва миналата година, а вече може да се похвали със завидно CV в сферата. Първата си работа започва на 16 години към Codix, където остава до  началото на 12 клас. След това е привлечен от Великобритански Startup, а към момента работи във VMWare.

Днес Алекс е студент в първи курс в ТУ-София, специалност „Индустриално инженерство“. 

Искаш ли да последваш примера на Алекс и да развиеш уменията и знанията си по програмиране и дигитални технологии? Заяви желание за участие обученията на Училищна Телерик Академия във формата ни за интерес още сега. 

19/04/2022

Други избрани новини

11/05/2022

Software AG: какво ни сподели една от първите софтуерни компании в света

Software AG e продуктова компания и е основана е през 1969 г. в Германия, а продуктите й участват в ежедневието на почти всеки човек на планетата. Днес те срещаме с Веселин Александров, управител на Software AG България, който ще ни разкаже малко повече за компанията и нейната дейност.

26/04/2022

Иво Дилов: “Удовлетворението от преподаването е в това, да помагаш на учениците да се развиват и да събуждаш желанието им за работа“

Иво Дилов е възпитаник на Училищна Телерик Академия с почти 10 години опит в преподаването. Още когато е в 7 клас започва да помага на учителите, преподавайки на по-малките от него. Виж какво ни споделя за школите и пътя си от ученик до преподвател в следващите редове.

06/04/2022

Цветана Димитрова: „Качествените учители даваме качествено образование на всички деца и това е страхотно!“

Цветана Димитрова е обучител с 11-годишна история в преподавателската ни мрежа. Започва да преподава алгоритмично програмиране в Академията през 2011 г. Тя е сред първите учители, които се запалват от идеята в градовете из цялата страна да бъдат създадени школи на Училищна Телерик Академия. Виж какво споделя тя.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин