с подкрепата на
abf-logo
news-banner

Новини

Национален пролетен турнир по информатика

14/05/2018

Феноменално представяне на възпитаниците на Младежката Телерик Академия по време на Националния пролетен турнир по информатика. 70% от всички медалисти от турнира са настоящи ученици или са се подготвяли в школите на Фондация „Телерик Академия“ по алгоритмично програмиране в страната. По-голямата част от грамотите за отлично представяне (76%) също бяха спечелени от наши възпитаници.

Национален пролетен турнир по информатика 2018 Състезанието се състоя на 20-22 април във Велико Търново. Вижте и акцентите от него:

Група Е (5 клас)
Три златни медала спечелиха възпитаниците ни Калоян Димитров от София, Веселин Маркович и Мария Тодорова от Варна в група Е (5 клас). Наши ученици си тръгнаха с 11 грамоти за отлично представяне от общо 13 в тази категория.

Група D (6-7 клас)
Тук младежите завоюваха общо 8 златни отличия. Това са обучаващите се в момента в Академията: Ясен Пенчев от Габрово, Александър Янев, Борис Стоянов, Константин Томов, Никола Николов и Огнян Арсов от Варна, както и преминалите вече през програмата участници Александра Игнатова и Мартина Маркова.

Пролетен турнир по информатика - група Е

Група C (8 клас)
Осмокласникът Виктор Кожухаров, който преди години прави първите си стъпки в областта на програмирането в школите на Фондация „Телерик Академия“, завоюва сребърен медал от Пролетния турнир по информатика.

Група B (9-10 клас)
Четири златни медала спечелиха порасналите ни вече ученици Стоян Малинин, Станислав Николов, Антъни Господинов и Добрин Башев. В тази категория близо 90% от грамотите за отлично представяне бяха връчени на наши възпитаници.

Група А (11-12 клас)
Гордеем се да видим и сред най-големите медалисти младежи, които са се подготвяли в областта на състезателното програмиране в Академията. Сред победителите са Иван Иванов, Виктор Терзиев, Радослав Димитров, Иван Ганев, Захари Маринов и Александър Кръстев.

Разбира се, резултатите от състезанията не са единствен измерител за успехите на учениците. Но те ясно демонстрират високия потенциал, който те имат, стига да получат вдъхновяващо, практическо и съвременно обучение. 

Пълното класиране от Националния пролетен турнир по информатика може да бъде намерено тук.

14/05/2018

Други избрани новини

26/03/2019

Шеметни резултати от НОИ 2019

Националната олимпиада по информатика събира на едно място най-добрите състезатели у нас. Тази година състезанието се проведе в Стара Загора на 15-17 март. Над 120 ученици се надпреварваха, а над половината (66%) от тях бяха възпитаници на Училищна Телерик Академия и се представиха феноменално. Вижте резултатите им.

15/02/2019

От школите на Училищна Телерик Академия до Оксфордския университет

Радослав е сред първите участници в Училищна Телерик Академия за деца, а сега му предстои да бъде студент в едно от водещите учебни заведения в света - Оксфордския университет. За място в него всяка година се борят над 20 хил. кандидати. Повече за подготовката му, предизвикателствата и успехите по пътя вижте от интервюто ни с Радослав.

26/03/2019

На гости от Босна и Херцеговина и Черна гора

През март организирахме специална работилница за 40 момичета от Босна и Херцеговина и Черна гора в Училищна Телерик Академия. Страхотната група от ученици и студенти на възраст между 17 и 22 г. посетиха България по покана на Български център на жените в технологиите (BCWT) в рамките на програмата „Female Youth 4ICT“ и бяха наши гости.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин