с подкрепата на
abf-logo
news-banner

Новини

Национален пролетен турнир по информатика

14/05/2018

Феноменално представяне на възпитаниците на Младежката Телерик Академия по време на Националния пролетен турнир по информатика. 70% от всички медалисти от турнира са настоящи ученици или са се подготвяли в школите на Фондация „Телерик Академия“ по алгоритмично програмиране в страната. По-голямата част от грамотите за отлично представяне (76%) също бяха спечелени от наши възпитаници.

Национален пролетен турнир по информатика 2018 Състезанието се състоя на 20-22 април във Велико Търново. Вижте и акцентите от него:

Група Е (5 клас)
Три златни медала спечелиха възпитаниците ни Калоян Димитров от София, Веселин Маркович и Мария Тодорова от Варна в група Е (5 клас). Наши ученици си тръгнаха с 11 грамоти за отлично представяне от общо 13 в тази категория.

Група D (6-7 клас)
Тук младежите завоюваха общо 8 златни отличия. Това са обучаващите се в момента в Академията: Ясен Пенчев от Габрово, Александър Янев, Борис Стоянов, Константин Томов, Никола Николов и Огнян Арсов от Варна, както и преминалите вече през програмата участници Александра Игнатова и Мартина Маркова.

Пролетен турнир по информатика - група Е

Група C (8 клас)
Осмокласникът Виктор Кожухаров, който преди години прави първите си стъпки в областта на програмирането в школите на Фондация „Телерик Академия“, завоюва сребърен медал от Пролетния турнир по информатика.

Група B (9-10 клас)
Четири златни медала спечелиха порасналите ни вече ученици Стоян Малинин, Станислав Николов, Антъни Господинов и Добрин Башев. В тази категория близо 90% от грамотите за отлично представяне бяха връчени на наши възпитаници.

Група А (11-12 клас)
Гордеем се да видим и сред най-големите медалисти младежи, които са се подготвяли в областта на състезателното програмиране в Академията. Сред победителите са Иван Иванов, Виктор Терзиев, Радослав Димитров, Иван Ганев, Захари Маринов и Александър Кръстев.

Разбира се, резултатите от състезанията не са единствен измерител за успехите на учениците. Но те ясно демонстрират високия потенциал, който те имат, стига да получат вдъхновяващо, практическо и съвременно обучение. 

Пълното класиране от Националния пролетен турнир по информатика може да бъде намерено тук.

14/05/2018

Други избрани новини

03/10/2018

Приемът в школите на Училищна Телерик Академия в Габрово, Враца и Разград се удължава до 7 октомври

По случай Европейската седмица на програмирането удължаваме приема за безплатните си школи по програмиране и дигитални науки за ученици в 4-7 и 8-12 клас от Габрово, Враца и Разград до 7 октомври.

05/09/2018

Стартираме 65 безплатни школи по програмиране и дигитални науки в 15 града в страната

На 3 септември стартира приемът за новата учебна година в Училищна Телерик Академия. Предстоят нови безплатни обучения по програмиране и дигитални науки за ученици от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната.

19/06/2018

Над 100 деца участваха в състезанието по разработка на игри на Академията

На 16 юни в обучителния ни център в Campus X в кв. Младост в София, проведохме първото ни годишно състезание по разработка на компютърни игри за деца в 4-12 клас. В състезанието участие взеха над 100 ученици, преминали присъствено обучение по програмиране и разработка на игри в Младежката Телерик Академия в София през учебната 2017-2018 г.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин