Telerik Academy

Сподели тази страница

Всички курсове за студенти

SEO курс - оптимизация за търсещите машини 2013

Search Engine Optimization | Безплатен SEO курс


Курсът за SEO оптимизация на сайтове за търсещи машини "Search Engine Optimization" ще ви помогне да оптимизирате вашите уеб страници, за да подобрите индексирането на сайтовете ви и техните позиции в Google. Научете как да привличате повече посетители и потенциални клиенти, как да подберете подходящи ключови думи и да заемете челните места в търсачките.

Безплатното SEO обучение е подходящо за всички начинаещи маркетинг и ПР практици, както и разработчици на сайтове и уебмастъри, които имат желание да се впуснат в дълбините на оптимизацията за търсещите машини. Курсът е отворен присъствено и онлайн за всички, които искат да се научат да оптимизират уебсайта или блога си сами, така че да има по-голяма видимост в Интернет. 

Курсът започва на 15 май и ще продължи до 20 юли. Лекциите ще се провеждат всяка сряда (с малки изключения) от 18:30 ч. в зала Ultimate.

Курсът по SEO приключи.

Гледайте видео уроците


Теми в курса - SEO оптимизация за търсачките


SEO курсът ще ви демонстрира как да подобрите вътрешните и външни фактори, определящи позиционирането на вашия сайт в търсещите машини. Лекторите ще ви запознаят с основната терминология и съвременните принципи за създаване и SEO оптимизация на сайт.


Обучението включва практически уроци за:

  • Създаване на уеб страница / блог
  • Избор на ключови думи и копирайтинг (copywriting)
  • Оценка на нишата и конкуренцията
  • Изграждане на линкове (link building)
  • Авторство и социални мрежи
  • SEO инструменти (SEO tools) и анализ на SEO оптимизацията

Курсът ще завърши със семинар "SEO за напреднали", на който ще разгледаме най-новите тенденции и техники в SEO. С наученото ще успеете да подобрите видимостта на уебсайта или блога си и да стигнете до по-широка аудитория с него.  

Курсът се реализира с помощта на водещи български блогъри и SEO практици.


Оценяване на оптимизацията на сайтовете

По време на целия курса ще работите по проект за SEO оптимизация на свой сайт. Имате възможност сами да изберете тема или област, в която да работите. Тези от вас, които предадат целия проект преди 10 юли, ще бъдат допуснати до тест. Представилите се най-добре на теста ще защитят своите проекти пред лекторите на курса.  

Изисквания за получаване на сертификат

За да получите сертификат, трябва да отговаряте на следните изисквания:

След успешното преминаване на тези курсове може да се борите за сертификат за SEO практик.

Официална дискусионна група

Официалната дискусионна група на курса е отворена за вашите въпроси и дискусии.


Какво ново