Telerik Academy

Сподели тази страница

"Алго академия на Телерик" - безплатна подготовка за състезания и олимпиади по информатика

"Алго академията на Телерик" подпомага развитието на ученици и студенти при подготовката им за състезания и олимпиади по информатика и състезателно програмиране чрез безплатни уроци, обучения, състезания и тренировки. В сезон 2015/2016 към двата традиционни дни ще добавим още един насочен към участници без опит в програмирането, желаещи да се запознаят с основите на програмния език C++. Срещите се провеждат всеки месец в рамките на три последователни дни в учебния ни център в град София.

следваща среща за сезон 2015/2016 27 май 2016
10:00 - 19:00
 София

Състезание по алгоритмично програмиране

Включете се в последното състезание на "Алго академията на Телерик" и премерете сили с ученици от цялата страна. Участниците с най-високи резултати ще бъдат възнаградени, а най-активните ученици от всички срещи на "Алго академията на Телерик" през сезон 2015/2016 - ще получат сертификати. Задачите от състезанието ще бъдат върху изучавания през тази учебна година материал на инициативата.


Научете повече за "Академията на Телерик"

"Алго академията на Телерик" организира тренировъчни срещи всеки месец по 3 дни присъствено в София. На тренировките ученици от 7-ми до 12-ти клас могат се подготвят за национални и международни олимпиади, турнири и състезания по информатика като изучават сложни алгоритми и структури от данни. Всички курсисти участват в тренировъчни състезания, учат се да решават задачи от национални и международни олимпиади по информатика, докато изучават програмни техники, учат и имплементират алгоритми, споделят знания по между си и трупат опит, за да станат състезатели на световно ниво. Участниците могат да използват езиците за програмиране C++ и C# (по избор).


"Алго академия на Телерик" - организация

Участието във всички обучения е безплатно. Обученията и състезанията се провеждат присъствено с цел споделяне на знания и обмяна на опит между състезателите и с преподавателския състав (които са бивши състезатели и настоящи треньори по програмиране). Организаторите не поемат разходите за път и настаняване в София.

Всички учебни материали, лекции, упражнения, задачи, решения, алгоритми, сорс код и други ресурси се публикуват на сайта на "Алго академията на Телерик" за свободно изтегляне. При възможност се записват и публикуват и видео-уроци от тренировките.Кой може да участва в Алго академията?

Алго академията е предназначена за ученици от 7-ми до 12-ти клас с интерес към състезателното програмиране. За да участвате в срещите, е необходимо да се регистрирате за всяка от тях всеки месец на нашия уебсайт. 


 

Състезания по програмиране - безплатна подготовка

"Алго академията на Телерик"подготвя ученици и студенти за всички по-важни национални и международни състезания по програмиране като:

  • Национална олимпиада по информатика (НОИ)
  • Есенен турнир по информатика
  • Зимни математически състезания
  • Пролетен турнир по информатика
  • Балканска олимпиада по информатика (BOI)
  • Международна олимпиада по информатика (IOI)
  • Състезанията на TopCoder