Telerik Academy

Разработка на мобилни приложения - начало 25 октомври 2011

От: User Not Found | 07 октомври 2011

Академията на Телерик за софтуерни инженери стартира нов безплатен курс за студенти и младежи, които се интересуват от разработката на мобилни приложения. Курсът стартира на 25-ти октомври 2011 г. в новата учебна зала на Академията. 

Обучението има за цел да постави основите, необходими за разработка на приложения за мобилни телефони с платформите: Android, iOS, Windows Phone, както и многоплатформена разработка на мобилни проложения.

През първата си част - „Многоплатформени мобилни приложения”, курсът въвежда студентите в практическата разработка на съвременни мобилни приложения върху платформата PhoneGap. Лекциите обхващат основите на HTML5, JavaScript и jQuery Mobile.

Основният фокус на учебното съдържание е върху уеб технологиите и програмирането за мобилни устройства с HTML5 и JavaScript – започвайки от HTTP, HTML, CSS през основите на JavaScript, до самата разработка на многоплатформени мобилни прило­жения. Всички теми от курса са богато онагледени с примери и демонстрации на живо, включително с практическа сесия, в която се построява от нулата, стъпка по стъпка цялостно работещо мобилно приложение.

Ако желаете да участвате в обучението, е необходимо да се регистрите онлайн и да посещавате редовно курса. Всички регистрирали се за участие ще получат имейл с потвърждение няколко дни преди началаото на курса.